Ακολουθηστε μας

Football

Μπαλτάκος: «Δεν θα ήθελα να ξανασφυρίξει ο Τρεϊμάνις, αλλά…»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της διαιτησίας, με αφορμή το αίτημα του ΠΑΟΚ για τον Τρεϊμάνις και τον Πινέιρο, που έγινε δεκτό.

«Δυστυχώς αυτό το θέμα είναι πρώτο στην επικαιρότητα. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε και ασχολούμαστε με τα πλάγια άουτ και τα κόρνερ. Δεν είναι άδικο για εμάς, είναι για αυτούς. Αδικούν τον εαυτό τους. Υπάρχει περίπτωση που ομάδα διαμαρτυρήθηκε για ένα ανάποδο πλάγιο άουτ γιατί μετά από 15 πάσες μπήκε γκολ. Υπήρξε ποτέ ικανοποιημένη ομάδα; Πάντα υπήρχαν διαμαρτυρίες. Φέτος είναι λιγότερες από πέρσι», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας στο Metropolis 95.5.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ συνέχισε επισημαίνοντας: «Οι κατηγορίες ότι η ΕΠΟ παρεμβαίνει είναι παιδαριώδεις. Εκτός του ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν μπορώ να πάω στην ΚΕΔ να πω κάτι και να με ακούσει. Γιατί να το κάνει; Πληρώνονται από την ΕΠΟ, ναι, αλλά οι δικαστές, για παράδειγμα, είναι Αρεοπαγίτες. Εγώ μπορώ να τον πάρω και να τον πω τι να κάνει; Το ίδιο ισχύει και με τον Μπένετ. Πως θα τον επηρεάσω; Αυτοί που τα λένε θα έπρεπε να έρθουν εδώ».

Για περί τιμωριών των ξένων διαιτητών σχολίασε: «Να τιμωρήσει ο Μπένετ τους ξένους δεν μπορεί. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είχε στείλει επιστολή η ομάδα και πρέπει να στείλουμε το βίντεο στην UEFA για να γνωρίζει το παράπτωμα, αν συμφωνεί ότι το έχει κάνει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα τιμωρίας. Αυτό το είχαμε πει από το καλοκαίρι. Η φάση απασχόλησε όλη την Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή και μας ζήτησε να στείλουμε τη φάση στην UEFA. Τι άλλο να κάνει ο Μπένετ και η ΕΠΟ για τους ξένους; Μπορεί να μην τους ξαναφέρνει, αλλά θα σας πω κάτι. Μία εγκύκλιος της UEFA, που έχει έρθει, λέει ότι όσοι διαιτητές παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μεσοβδόμαδα απαγορεύεται να μετακινηθούν.

Δηλαδή επιτρέπεται ή να παίξουν μόνο στα εγχώρια πρωταθλήματα ή να ξεκουραστούν. Η «δεξαμενή», έτσι, σχεδόν μηδενίζεται. Οπωσδήποτε εγώ θα ήθελα να μην ξανασφυρίξει ο Τρεϊμάνις. Αν δεν βρει άλλον, όταν ψάχνει εναγωνίως, τι θα γίνει; Αν υπάρχει κενό εντάξει, αν δεν υπάρχει όμως τι θα κάνει; Αν βάλει τον Παπαπέτρου σε ντέρμπι θα φωνάζουν όλοι».

Για τους Έλληνες διαιτητές τόνισε: «Είδατε τι έγινε την 1η αγωνιστική. Δεν εξετάζω αν ήταν δίκαιο ή όχι. Ο Καραντώνης τιμωρήθηκε για το ματς Αστέρας – Ολυμπιακός. Αν το παράπτωμα είναι βαρύ ή αν είναι πιο ελαφρύ, γιατί οι διαιτητές δεν είναι ρομπότ, θα το κρίνει η ΚΕΔ. Αν είναι ελαφρύ δεν θα βγάλει ανακοίνωση, αλλά θα τον αφήσει εκτός για δύο εβδομάδες».

Κατέληξε ως εξής: «Αυτοί που κρίνουν το μέγεθος του λάθους δεν μπορούμε να είμαστε εμείς ή οι απλοί φίλαθλοι. Οι ομάδες πάντα διαμαρτύρονται για οτιδήποτε.

Εάν κάθε χρόνο η ΕΠΟ έλεγε αλλάζει την ΚΕΔ τον Νοέμβριο τότε τι θα γινόταν; Η ΚΕΔ όπως ξεκινάει, έτσι τερματίζει. Είναι κανόνας ότι δεν γίνονται αλλαγές όταν παίζεται μπάλα. Είμαι συνηθισμένος στα «πυρά», δεν χαμπαριάζω.

Ποιος δικάζει το αν υπάρχουν λάθη; Ποιος είναι αρμόδιος για να κρίνει; Το κάνουν οι ομάδες και οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι που είναι κοντά στον σύλλογο. Για το λάθος στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ενήργησε και η ΕΠΟ και η ΚΕΔ. Εμείς στείλαμε την φάση στην επιτροπή της UEFA που είναι ανώτερη. Δεν υπάρχει διαβιβαστικό της ΕΠΟ στην UEFA που να λέει ο διαιτητής έκανε λάθος. Το στείλαμε ψυχρά».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football