Ακολουθηστε μας

Backstage

O Γιούργκεν Κλοπ τα βάζει με το BBC και στέκεται στο πλευρό του Λίνεκερ

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην Αγγλία μετά την απομάκρυνση από το BBC του Γκάρι Λίνεκερ με αφορμή ένα σχόλιο του Άγγλου πρώην διεθνή επιθετικού κατά της κυβέρνησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το BBC δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Λίνεκερ θα «αποσυρθεί» από την παρουσίαση του Match of the Day μέχρι να βρεθεί μια «συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση» σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο.

Οι συμπαρουσιαστές στην κλασική εκπομπή του ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  Άλαν Σίρερ και Ιαν Ράιτ, αποφάσισαν να στηρίξουν τον Γκάρι Λίνεκερ και δεν ήταν στην παρουσίαση της εκπομπής, ενώ και ο Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε στο πλευρό του.

«Όλοι θέλουν να ασχολούνται τόσο πολύ με το να κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, να λένε τα σωστά πράγματα. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε δημιουργείς μια καταιγίδα, είναι ένας πραγματικά δύσκολος κόσμος για να ζεις. Αν το καταλαβαίνω σωστά, είναι ένα μήνυμα, μια άποψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό θα πρέπει να είναι δυνατόν να ειπωθεί. Δεν είμαι ντόπιος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ζητήσεις από κάποιον να κάνει πίσω επειδή είπε τη γνώμη του. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για γλωσσικό ζήτημα ή όχι, αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε», είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Το όλο θέμα προέκυψε πριν μερικές ημέρες, όταν ο 62χρονος παλαίμαχος επιθετικός σχολίασε καυστικά τη μεταναστευτική πολιτική την οποία ακολουθεί η αγγλική κυβέρνηση. Αφού είχε δηλώσει τη διαφωνία του ανέφερε πως: «παρόμοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν και στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί ναζιστικών πρακτικών από την αγγλική κυβέρνηση.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage