Ακολουθηστε μας

Backstage

Σάλος για την απομάκρυνση από το BBC του Λίνεκερ μετά το σχόλιο κατά της αγγλικής κυβέρνησης

Στην απομάκρυνση του Γκάρι Λίνεκερ από την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day», την αντίστοιχη Αθλητική Κυριακή, προχώρησε το BBC, μετά το καυστικό σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για την κυβέρνηση της Αγγλίας και τη μεταναστευτική πολιτική που έχει επιλέξει.

Tο κρατικό BBC θεώρησε πως με τη συμπεριφορά του ο Λίνεκερ «παραβίασε τις οδηγίες του Μέσου» και πως «δεν θα έπρεπε να τοποθετείται σε κομματικά πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές διαμάχες», για αυτό και προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Το όλο θέμα προέκυψε πριν μερικές ημέρες, όταν ο θρυλικός παλαίμαχος επιθετικός σχολίασε καυστικά τη μεταναστευτική πολιτική την οποία ακολουθεί η αγγλική κυβέρνηση. Ο 62χρονος, αφού είχε δηλώσει τη διαφωνία του σχετικά με αυτή, σε tweet του ανέφερε πως: «παρόμοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν και στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί ναζιστικών πρακτικών από την αγγλική κυβέρνηση.

Πάντως οι συμπαρουσιαστές και πρώην αστέρες του αγγλικού ποδοσφαίρου, Ιαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ, ανακοίνωσαν ότι δε θα είναι στην παρουσίαση του «Match of the Day», στηρίζοντας έτσι τον Λίνεκερ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage