Ακολουθηστε μας

Backstage

Η απάντηση της ΚΕΔ: «Δύο ξένοι σε κάθε αγωνιστική των play-offs, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι elite διαιτητές»

Η ΚΕΔ και ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ προχώρησαν σε επίσημη τοποθετήση εξηγώντας γιατί ορίστηκε Έλληνας διαιτητής (Διαμαντόπουλος) στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική των play-offs, απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις της ομάδας της Μαγνησίας, αλλά και των «ερυθρολεύκων» μέσω του προέδρου τους, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ξεκαθάρισε πως μόνο σε δύο από τρία παιχνίδια των play-offs θα ορίζονται ξένοι διαιτητές και είναι ανυποχώρητος σ’ αυτό, αφού θεωρεί αδύνατο να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποιούνται τα ακόλουθα.

1. Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές.

2. Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

3. Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage