Ακολουθηστε μας

World

Μουντιάλ 2030: Σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 πρόκειται να είναι… διαφορετικό από τα άλλα. H FIFA σε ανακοίνωσή της επισημοποίησε πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε έξι διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), υλοποιώντας έτσι τα σχέδια της για ένα «κινούμενο» τουρνουά σε τρεις ηπείρους!

Με πιο απλά λόγια το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα διεξαχθεί σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη «έκδοση» της διοργάνωσης που θα γίνει σε πάνω από μία ήπειρο. Να επισημάνουμε πως η πρόταση των έξι χωρών ήταν και η μοναδική που έπεσε στο τραπέζι.

Ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να γίνει ειδική τελετή στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβιδέο, στο «Σεντενάριο», στο γήπεδο που έγινε πρώτη φορά αγώνας Μουντιάλ.


Ήδη μάλιστα τα δημοσιεύματα στην Ισπανία έχουν πάρει… φωτιά και φέρνουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας, μια εκ των οποίων αφορά και το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τη «Marca» το μεγάλο ραντεβού θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο ανοικοδομημένο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World