Ακολουθηστε μας

Sports

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους Γάλλους (vids)

Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία, πέρασε σε αυτά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο.

Η Φλόγα «διανυκτεύρευσε» στη γαλλική πρεσβεία και σήμερα (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.

Από την Αφή της, στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, μέχρι σήμερα, η Ολυμπιακή Φλόγα, στην πορεία της στην Ελλάδα, διένυσε περισσότερα από 5200 χιλιόμετρα και 500 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενη περισσότερες από 40 πόλεις. Από τη δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα έως το ανατολικότερο σημείο της χώρας, το ακριτικό Καστελόριζο.  Και από τα νότια και την Κρήτη, ως τα βόρεια, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Τη λαμπρή εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ καθηλωτική ήταν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Τον Ολυμπιακό ύμνο απέδωσε το φωνητικό σύνολο Κόρες “ CHORES” συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports