Ακολουθηστε μας

Sports

Η ΔΟΕ επαναφέρει το κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά από μια και μοναδική εμφάνιση στο Παρίσι το 1900 και έναν και μόνο αγώνα, στον οποίο ο Αγγλοι νίκησαν τους Γάλλους, η ΔΟΕ είναι πολύ κοντά στο να επικυρώσει την επιστροφή του κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, που θα φιλοξενηθούν στο Λος Αντζελες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναμένεται σήμερα (12/10) να επικυρώσει την ένταξη του κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην σχετική Σύνοδο της Βομβάης, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη, η Ολυμπιακή Επιτροπή καλείται να επικυρώσει την ένταξη έως και πέντε «πρόσθετων αθλημάτων», που προτείνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες.  Πρόκειται για αθλήματα, που «αντικατοπτρίζουν» μια τοπική παράδοση, αλλά δεν έχουν καμία… εγγύηση ότι θα συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και στις επόμενες διοργανώσεις.

Το Ολυμπιακό… μέλλον αυτών των πέντε αθλημάτων, που προστίθενται στα καθιερωμένα 28 των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαρτάται από τον αντίκτυπο που θα έχουν στον πληθυσμό. Οπως συνέβη με την αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ και το σέρφινγκ, που εντάχθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021) και θα είναι «παρόντα» και το προσεχές καλοκαίρι στην διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι. Σε αντίθεση με την πυγμαχία, την άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο, που τελούν εν αναμονή μεταρρυθμίσεων για την περίπτωση που θα επανενταχθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μεταξύ των αθλημάτων που παρουσιάσθηκαν από τους διοργανωτές του Λος Αντζελες, είναι το «flag football» -μια παραλλαγή του αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς τάκλιν- το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το σκουός, το λακρός -ένα ομαδικό άθλημα που προέρχεται από τους ιθαγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς- και τέλος το κρίκετ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports