Ακολουθηστε μας

Life

Στους 44 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στην Τραγωδία των Τεμπών – Φόβοι για αυξητική τάση

Σε 44 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Από τους 44 νεκρούς οι 7 είναι απανθρακωμένοι, ενώ μόνο 12 από τις σορούς αναγνωρίζονται και για τις υπόλοιπες 32 χρειάζονται ταυτοποιήσεις DNA. Παράλληλα υπάρχουν και 11 σακούλες με ανθρώπινα μέλη. Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται ο εντοπισμός 2-3 σορών ακόμη, ωστόσο ενδέχεται κάποιες να μην μπορούν καν να αναγνωριστούν λόγω εξαΰλωσης.

Οι αιτίες θανάτων, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη, είναι ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία, ενώ το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 19 ως 29 ετών.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθειες ταυτοποίησης θυμάτων μέσω DNA.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life