Ακολουθηστε μας

Life

Ουκρανία: Στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας ο Ιβάν Σαββίδης (pic)

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα την στήριξη του προς τους Έλληνες της Ανατολικής Ουκρανίας και της Μαριούπολης.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, προβαίνει σε δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα προς τους ομογενείς, που δοκιμάζονται καθημερινά παραμένοντας στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου μαίνεται ο πόλεμος.

Η Ελληνίδα στην καταγωγή, Έλενα Μπογκντάνοβα, από το χωριό Σαρτανά, μέσα από μια ανάρτησή της στο προσωπικό προφίλ στο Facebook, περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Χρησιμοποιώντας προσωπικούς του πόρους, ήδη υλοποιεί τις προθέσεις του και προβαίνει σε δράσεις. Ωστόσο, η πρωτοβουλία ενός ατόμου, έστω και πλούσιου, δεν μπορεί να καλύψει όλο το αναγκαίο μέγεθος».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενα Μπογκντάνοβα: 

«Σε όλη την ιστορία της συγκρότησης του ελληνικού κράτους, από συγγενικές φυλές σε ένα ενιαίο έθνος, στις πιο δύσκολες περιόδους, ο ελληνικός λαός μπορούσε να ενωθεί και να λειτουργήσει ως ενιαίο μέτωπο.

Σήμερα τα αδέρφια μας, οι Έλληνες της Αζοφικής, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Μαριούπολη και άλλα 38 ελληνικά χωριά και αγροκτήματα βιώνουν μια ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τη ζώνη σύγκρουσης. Οι κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι, για διάφορους λόγους, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ρεύμα, νερό και θέρμανση. Τα αυτοκίνητα πολλών καταστράφηκαν. Δεν υπάρχει επαφή με τον έξω κόσμο, η σύνδεση δεν λειτουργεί καλά. Υπάρχει καταστροφική έλλειψη φαρμάκων, ειδών προσωπικής υγιεινής και βασικών προϊόντων. Υπάρχει κίνδυνος διάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Πολλοί έχουν χάσει τους δικούς τους ή τους φίλους τους. Έμειναν χωρίς κατοικία, δίχως χρήματα. Καθένας από τους επιζώντες των μαχών χρειάζεται ψυχολογική στήριξη και αποκατάσταση.

Όλοι οι δημόσιοι και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στην Ελλάδα μαζεύουν και παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια, είτε ως τα ουκρανικά σύνορα, όπου έχουν συσσωρευτεί πολλοί πρόσφυγες από όλες τις περιοχές, είτε στο εσωτερικό της χώρας, μόνο στα εδάφη που ελέγχονται από τις επίσημες αρχές. Δυστυχώς, η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε άλλες περιοχές όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται ή δεν ελέγχονται από το Κίεβο σήμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ! Η επίσημη θέση της Ελλάδας για τη Μαριούπολη, αν δεν αγνοείται, αποσιωπάται.

Ο Ιβάν Ιγνάτιεβιτς Σαββίδης, Ρώσος και Έλληνας επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και πατριώτης του έθνους του, που έκανε πολλά για την ενίσχυση της ελληνορωσικής φιλίας και της αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια προς τους ομογενείς του.

Χρησιμοποιώντας προσωπικούς του πόρους, ήδη υλοποιεί τις προθέσεις του και προβαίνει σε δράσεις. Ωστόσο, η πρωτοβουλία ενός ατόμου, έστω και πλούσιου, δεν μπορεί να καλύψει όλο το αναγκαίο μέγεθος.

Την ίδια στιγμή όμως, το πρόσωπο αυτό δέχεται σφοδρή κριτική στην Ελλάδα, όπου όλες οι προσπάθειές του να βοηθήσει τον Ελληνισμό της Αζοφικής, ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, παρουσιάζονται από ορισμένους κύκλους, με εντελώς διαστρεβλωμένη μορφή.

Αγαπητοί Έλληνες της Ρωσίας, από το Βλαδιβοστόκ μέχρι το Καλίνινγκραντ, αλλά και παντού όπου υπάρχει το ελληνικό πνεύμα, ο μόνος διάδρομος που παραμένει σήμερα ανοικτός για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Έλληνες των εμπόλεμων τώρα περιοχών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε βοήθεια, είναι η Ρωσία.

Εγώ, ως Ελληνίδα από ένα από τα χωριά της Αζοφικής, που δεν αδιαφορώ για τη μοίρα του λαού της, σας ζητώ να δώσετε μια χείρα βοηθείας στους Έλληνες της Αζοφικής. Μη μένετε αδιάφοροι και αμέτοχοι! Είναι ιερό πράγμα να βοηθάς τα αδέρφια σου εξ αίματος. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, ακόμη και η κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης, θα είναι σημαντική. Χρειάζεται η βοήθειά σας τώρα, και όχι μετά. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν αυτή τη στιγμή, ειδικά όμως για εκείνους. Όλοι είδαμε συγκλονιστικά πλάνα από την κατεστραμμένη ολοσχερώς Μαριούπολη και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της. Για αυτούς, οποιαδήποτε υποστήριξη είναι σημαντική, με ένα καλό λόγο, μια πράξη, ένα ευρώ. Είμαι σίγουρη ότι το κάλεσμα του αίματος θα ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για αυτό. Μπορεί οι Έλληνες να είμαστε λίγοι στον πλανήτη, άλλα έχουμε δύναμη όταν είμαστε όλοι μαζί. Γιατί το αίμα νερό δε γίνεται».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life