Ακολουθηστε μας

Life

O πατέρας του Άλκη Καμπανού μπαίνει στο στίβο της πολιτικής

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη που δολοφονήθηκε σε οπαδική ενέδρα στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Metropolis 95,5, τόνισε ότι θα συμμετέχει στις εκλογές της Περιφέρειας προκειμένου να δώσει τη μάχη του στην πρώτη γραμμή ενάντια στην αθλητική βία.

«Θεωρώ ότι έχω πράξει αυτό που πίστευα και πιστεύω ότι κάνω σωστά, σε έναν αγώνα κατά της βίας. Έκανα το αυτονόητο γιατί ουσιαστικά αυτή την οπαδική βία τα τελευταία χρόνια την βιώνουμε σε πολλές φάσεις και πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας ενάντια σε αυτό που έχει γίνει μάστιγα σε αυτή την κοινωνία. Το φαινόμενο της οπαδικής βίας δεν είναι μόνο αυτοί που αποτελούν τα θύματα και η φωνή των θυμάτων. Πρέπει η πολιτεία, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα τους, οι δημοσιογράφοι, όλοι. Να σκίψουμε σε αυτό το πρόβλημα και να γιατρέψουμε το κακό απόστημα του ποδοσφαίρου», είπε.

«Υπέβαλα την πρότασή μου στον κύριο Τζιτζικώστα, ενστερνιζόμενος τις απόψεις του για την καταπολέμηση τη βίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο αντιπεριφεριάρχη και εσάς, που μου επιτρέπεται να κοινοποιήσω αυτή την απόφασή μου. Βλέπω ότι ο κοινός σκοπός μας για την εξυγίανση στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Πρέπει να γίνει κοινός σκοπός όλων μας. Πλέον, η πόλη θα γίνει πιο δυνατή. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τον Μιχάλη, γιατί η πόλη εκεί δεν στάθηκε δυνατή. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει», πρόσθεσε.

Ακόμα, για τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, υποστήριξε πως ίσως δεν ήταν ώριμες οι καταστάσεις. «Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει, θα ήθελα να παρευρεθώ και να είμαι αγκαλιασμένος με τους υγιείς φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ. Να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι του αθλητισμού που ενώνει», τόνισε.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life