Ακολουθηστε μας

Formula 1

Έξαλλος ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes: «Δεν το πιστεύω πώς με… μπιπ έτσι»!

Ο Λούις Χάμιλτον είχε μια ευκαιρία να δει πρώτος την καρό σημαία στο GP Ολλανδίας, ωστόσο η στρατηγική της Mercedes αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη την στιγμή που βγήκε στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Ο Μαξ Φερστάπεν, που ήταν πρώτος μέχρι εκείνο το σημείο μπήκε στα pit για να βάλει μαλακά ελαστικά. Το ίδιο έκανε και ο Τζορτζ Ράσελ, που έπεσε πίσω από τον Ολλανδό, ενώ η Mercedes επέλεξε να αφήσει τον Χάμιλτον στην πίστα, που ήταν μεν πρώτος, αλλά με ελαστικά μεσαίας γόμας.

Με την επανεκκίνηση ο Φερστάπεν πέρασε εύκολα τον Χάμιλτον, λίγο αργότερα τον πέρασε και ο Ράσελ, που είχε πιο μαλακά ελαστικά, και τελικά ο Άγγλος πιλότος έπεσε στην 4η θέση.

Τότε ήρθε και η έκρηξη από τον Χάμιλτον, που μίλησε με την ομάδα του στον ασύρματο και χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα: «Δεν το πιστεύω πώς με ‘μπιπ’ έτσι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο θυμωμένος είμαι».


Μετά τον αγώνα, βέβαια, μιλώντας πάλι στον ασύρματο με τον Τότο Βολφ, ο Βρετανός ήταν πολύ πιο ήρεμος και συγκαταβατικός. Ο Βολφ του είπε: «Λυπάμαι που δεν έγινε όπως τα συζητήσαμε το πρωί. Πήραμε ένα ρίσκο που δεν μας βγήκε. Ας το συζητήσουμε κατ’ ιδίαν στο γραφείο».
Ο Χάμιλτον σε αυτό το μήνυμα απάντησε: «Σε όλους τους μηχανικούς, κάνατε φανταστική δουλειά σήμερα. Ήταν τα καλύτερα pit stop που είχαμε όλη τη χρονιά. Σας ευχαριστώ για την προσπάθειά σας. Ας συνεχίσουμε να πιέζουμε, τουλάχιστον πήραμε βαθμούς σήμερα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Formula 1