Ακολουθηστε μας

Formula 1

Άιρτον Σένα: Σαν Σήμερα γεννήθηκε ο θρύλος της F1 (vids)

Ο μυθικός Βραζιλιάνος ήρωας της Formula 1, Άιρτον Σένα, θα έκλεινε τα 64 του χρόνια. Γεννημένος σαν σήμερα το 1960 ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρόλαβε να γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία προτού αφήσει την τελευταία του πνοή η «μαύρη» πρωτομαγιά του 1994.

Ελάχιστοι έχουν λησμονήσει τόσο το ανθρωπιστικό, όσο και το οδηγικό ποιόν αυτού του ανθρώπου. Επιθετικός, απρόβλεπτος και μαγικός εντός πίστας και ταυτόχρονα φιλάνθρωπος και ρομαντικός εκτός αυτής, ο Σένα σχεδόν θεοποιήθηκε. Χωρίς φυσικά να απουσιάζουν και τα μελανά σημεία από την αξιοζήλευτη καριέρα του, ο Βραζιλιάνος κυριολεκτικά αψηφούσε την αγωνιστική λογική σε βρόχινες συνθήκες και ξεπερνούσε ουκ ολίγες φορές την δυναμική των μονοθεσίων που οδηγούσε.

Πριν βυθίσει όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε θλίψη με τον θάνατό του στην Ίμολα το 1994, ο Σένα πρόλαβε να αγωνιστεί σε 161 Grand Prix της Formula 1 με τις ομάδες των Toleman, Lotus, McLaren και Williams. Από το 1984 και στα επόμενα δέκα χρόνια, κέρδισε 41 αγώνες και κατέκτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους, δίνοντας συγκλονιστικές μονομαχίες κυρίως με τον μεγάλο αντίπαλό του, Αλέν Προστ. Σίγουρα είχε ακόμα περισσότερα να δώσει στο σπορ και, κατά γενική ομολογία, θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς που γνώρισε ποτέ ο κόσμος των αγώνων ταχύτητας.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Formula 1