Ακολουθηστε μας

Formula 1

Φερστάπεν: «Δε θα παραλύσει η Red Bull από την αποχώρηση του Νιούι»

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, παραδέχθηκε πως ναι μεν η αποχώρηση του αρχιμηχανικού,  Άντριαν Νιούι, μετά από 19 χρόνια στην Red Bull, είναι σημαντική, όμως ο οργανισμός, μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ο Νιούι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση πολλών παγκόσμιων τίτλων με τη Red Bull, αλλά ο Φέρσταπεν δηλώνει ότι η ομάδα δεν θα παραλύσει από την απουσία του. «Αν και ο Άντριαν ήταν σημαντικός για την επιτυχία της Red Bull, ο ρόλος του έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου», επισήμανε ο Ολλανδός πρωταθλητής σε δηλώσεις του πριν από το GP Μαϊάμι. «Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πραγματικά ακριβώς τι δουλειά έκανε στην ομάδα. Ο ρόλος του έχει εξελιχθεί, και η ομάδα έχει ενισχυθεί με την άφιξη πολύ καλών νέων μελών».

Παράλληλα, ο Φέρσταπεν αναγνώρισε το δικαίωμα του Νιούι να ακολουθήσει τη δική του πορεία. «Δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν. Αν κάποιος θέλει να φύγει, πρέπει να το κάνει. Το έγραψα αυτό και στον Νιούι. Στο τέλος, η F1 είναι ένας ανταγωνιστικός κόσμος, και κάθε ένας σκέφτεται για τον εαυτό του».

Παρόλο που η αποχώρηση του Νιούι αφήνει κενό στην ομάδα, ο Φέρσταπεν εκφράζει αισιοδοξία για το μέλλον. «Ενώ θα ήθελα να μείνει, είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Formula 1