Ακολουθηστε μας

Backstage

Τη Μ. Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση για την τύχη του τελικού στο ΓΣΠ

Τη Μ. Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την αστυνομία της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εξωαγωνιστικά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή ή μη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Μέχρι στιγμής υπάρχει στο τραπέζι η συμφωνία μεταξύ της ΕΠΟ με την ΚΟΠ, ωστόσο απαιτείται το «πράσινο φως» από την κυπριακή αστυνομία για τη διεξαγωγή του τελικού στις 20 Μαίου στη Λευκωσία.

Οι κυπριακές Αρχές δεν έχουν πάρει ακόμη θέση. «Όλα τελούν υπό την κρίση της αστυνομίας», ανέφεραν από την ΕΠΟ την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της, Τάκης Μπαλτάκος, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και της μη διεξαγωγής του τελικού στην Κύπρο αν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, που με την σειρά της υποστήριξε, δια του Εκπρόσωπου Τύπου της, Χρίστου Ανδρέου, πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ενώ στο ίδιο μήκος σχήματος κινήθηκε και η Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης η ΚΟΠ θα ενημερώσει την ΕΠΟ για το ποιες προϋποθέσεις θέτει η κυπριακή αστυνομία για να διεξαχθεί ο τελικός στη Λευκωσία με την ελληνική Ομοσπονδία να επικοινωνεί με τη σειρά της με τις φιναλίστ.

Σύμφωνα με το offside.com.cy, οι Αρχές του νησιού θα θέσουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο-αν όχι απίθανο- το να λάβει χώρα ο τελικός στο ΓΣΠ, με τον κυριότερο εξ αυτών να είναι πως τα εισιτήρια των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν από Ελλάδα δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 1000 ανά ομάδα.

«Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει γύρω στους 1000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση – Χώρος διαμονής οπαδών: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για το συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της κυπριακής ιστοσελίδας, επικανούμενη πηγές από την αστυνομία.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage