Ακολουθηστε μας

Backstage

Ωραίος ο Αυγενάκης! «Έχω προτείνει το Ηράκλειο για το Μουντιάλ 2030»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης για τις διαβουλεύσεις που γίνονται για να κατατεθεί από κοινού υποψηφιότητα της Ελλάδας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Μάλιστα διατυμπανίζει στην εκλογική του έδρα ότι προωθεί το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει ένα πλήρως ανακαινισμένο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030.

«Όντως έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση με τις δυο αυτές χώρες για την προετοιμασία διεκδίκησης μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά ωστόσο έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Δε σας κρύβω ότι έχουμε θέσει στο τραπέζι αρκετούς προβληματισμούς για θέματα τα οποία ξεπερνούν τον αθλητισμό, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι συνθήκες εργασίας, η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση. Παρ’ όλα αυτά όμως, λειτουργούμε παράλληλα προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και χωρίς να έχουμε καταλήξει και να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε επίσημη διεκδίκηση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ενδιαφέρον διαχρονικό από τους Άραβες, και από το Κατάρ, αλλά και από τη Σαουδική Αραβία, για να έρθουν πιο κοντά με την Ευρώπη. Κι ένας τρόπος που επέλεξαν είναι μέσω του αθλητισμού. Είναι αισθητή πλέον η στρατηγική την οποία έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Δεν έχει κλειδώσει τίποτα. Δεν έχει κατατεθεί φάκελος υποψηφιότητας. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει γι’αυτό, αλλά που όμως θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως από μέρους του, έχουν πέσει στο τραπέζι τρεις πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και το Ηράκλειο. «Εφόσον προχωρήσει το project, το Παγκρήτιο Στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως, ώστε να είναι ένα σύγχρονο στάδιο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξουμε και να καταθέσουμε το φάκελό μας και να είναι ένα κοινό αίτημα», τόνισε.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage