Ακολουθηστε μας

Backstage

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση διακοπής

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός οδεύει προς διακοπή, λόγω του τραυματισμού του Χουανκάρ από ρίψη φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο, με το… τρίτο ημίχρονο να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κανονισμός υπάρχει σε δύο πλαίσια στην ΕΠΟ. Ένα σκέλος είναι στον Πειθαρχικό Κώδικα και έναν στον ΚΑΠ, στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου. Έχει μεγάλη σημασία το τι γραφτεί στο Φ.Α. από τον Ιταλό διαιτητή και εάν θεωρεί ότι υφίσταται υπαιτιότητα ομάδας.

Αναλυτικά:

3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage