Ακολουθηστε μας

Backstage

Ιβάν Σαββίδης: «Ως το τέλος η καταγγελία Μπένετ για τον διαιτητή που αυτοπροτάθηκε στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ»

O ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τους κ.κ. Μπένετ, Μπαλτάκο, με την συνδρομή της ΟΥΕΦΑ στην οποία, ήδη, το έχει καταγγείλει ο Μπένετ.

Ο αντιπρόεδρος και CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, προχώρησε σε αποκαλύψεις, μετά το τέλος της τετράωρης συνάντησης των έξι ομάδων με τους κ.κ. Μπένετ και Μπαλτάκο στα γραφεία της ΕΠΟ, με ξένο διαιτητή να αυτοπροτείνεται για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Απριλίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play-offs.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην σημερινή σύσκεψη των έξι ομάδων, μόλις πληροφορήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό ζήτησε πλήρη διερεύνηση της συγκεκριμένης καταγγελίας από τους κ.κ. Μπένετ, Μπαλτάκο, με την συνδρομή της UEFA στην οποία ήδη έχει καταγγείλει ο Μπένετ το συγκεκριμένο διαιτητή.

Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, που σήμερα έχει τα γενέθλια του, ζήτησε ψυχραιμία από όλους και όπως τόνισε είναι στο χέρι των τεσσάρων ομάδων της κορυφής να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και χωρίς προβλήματα.

«Κανένας Μπένετ και κανένας Μπαλτάκος δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό αν εμείς πρώτα δεν κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τα σφοδρά καταγεγραμμένα παράπονα από την ΚΕΔ τη φετινή χρονιά, κυρίως σχετικά με το VAR, με αποκορύφωμα τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ΚΕΔ και ο κ. Μπένετ, είναι οι μόνοι θεσμικά -και πάντα μόνο μέσω της ΕΠΟ- που μπορούν να σχετίζονται με την εύρεση, ορισμό και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με διαιτητές.

«Καμία Λίγκα, καμία ομάδα, κανένας εκτός του επίσημου θεσμικού φορέα που είναι η ΚΕΔ, μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία», εξήγησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Οι «ασπρόμαυροι» και ο ιδιοκτήτης τους επανέλαβαν πως συμφωνούν για την παρουσία elite διαιτητών σε όσους το δυνατόν περισσότερους αγώνες των playoffs και όπως τόνισαν «θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, θεσμικά πάντα, προς αυτή την κατεύθυνση»

Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, που έκανε και αρκετές αναφορές για τη σχέση Ολυμπιακού-Άρη, «μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι αυτοί που ήταν εναντίον των ξένων διαιτητών, τώρα είναι υπέρ των ξένων»!

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage