Ακολουθηστε μας

Football

Χαμός αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League – Ολα τα σενάρια

Η πιθανότητα κατάκτησης του Conference League από τον Ολυμπιακό, ένα σενάριο με πολλές πιθανότητες, μετά το 2-4 επί της Άστον Βίλα., θα επισύρει και μια σειρά αλλαγών αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της σεζόν 2024-25.

Πρώτο σενάριο: Πρωταθλητής και Conference League

Πάμε να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά κατακτήσει το Conference League, συνδυαστικά με τη θέση που θα καταλάβει στη Super League;

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα έχει δικαίωμα επιλογής: Προκριματικά Champions League ή φάση ομίλων Europa League.

Αν επιλέξει τα προκριματικά του Champions League, την απευθείας θέση του κατόχου του Conference League στο Europa League θα καλύψει η ομάδα από τα προκριματικά της διοργάνωσης με τον υψηλότερο συντελεστή.

Αν επιλέξει το… κυρίως πιάτο του Europa League, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στα προκριματικά του Champions League, αφού στο μονοπάτι των πρωταθλητών δεν μπορεί να μετάσχει μη πρωταθλήτρια ομάδα.

Υπάρχει και ένα σενάριο που δεν εξαρτάται απ’ αυτόν: Αν τον ευνοήσει η εξέλιξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να βρεθεί με τον καλύτερο συλλογικό συντελεστή σε όλο το μονοπάτι των πρωταθλητών του Champions League, δηλαδή να καλύψει τη θέση του κατόχου του τίτλου.

Δεύτερο σενάριο: Στο Europa League

Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League και λάβει ευρωπαϊκό εισιτήριο από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα έχει απευθείας θέση στους 36 του Europa League και εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Προφανώς θα μπει στο Europa League και η Ελλάδα θα έχει μία ομάδα στα προκριματικά του Conference League.

Ο κάτοχος της Super League θα λάβει μέρος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, o Oλυμπιακός στη φάση των ομίλων του Europa League, ο Κυπελλούχος στον 1ο προκριματικό γύρο του UEL και η τρίτη ή η τέταρτη ομάδα των πλέι οφ (εξαρτάται από το ποιος θα πανηγυρίσει το Κύπελλο) στον 2ο προκριματικό γύρο του UECL.

Στο ενδεχόμενο που ο πειραϊκός σύλλογος έχει ταυτόχρονα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Europa League ως κάτοχος του Conference League και για τα προκριματικά του Europa League μέσω της Super League, θα παίξει απευθείας στη φάση των ομίλων του UEL, δεν θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα στα προκριματικά του UEL και θα δοθούν κανονικά τα δύο ελληνικά εισιτήρια στα προκριματικά του UECL.

Το πέμπτο ελληνικό εισιτήριο

Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League και δεν λάβει ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη Super League, η Ελλάδα κερδίζει έξτρα θέση και θα έχει του χρόνου πέντε ομάδες αντί για τέσσερις.

Αυτό θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός τερματίσει τέταρτος και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο.

Σε αυτό το σενάριο:
α) Πρωταθλητής Ελλάδας = 2ος προκριματικός γύρος Champions League
β) Κυπελλούχος Ελλάδας (Άρης) = 1ος προκριματικός γύρος Europa League
γ) Δεύτερος των πλέι οφ = 2ος προκριματικός γύρος Conference League
δ) Τρίτος των πλέι οφ = 2ος προκριματικός γύρος Conference League
ε) Κάτοχος Conference League (Ολυμπιακός) = Φάση ομίλων Europa League

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football