Ακολουθηστε μας

World

Το «stop» στους οπαδούς της Άϊντραχτ για το ταξίδι στη Νάπολι προκαλεί αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Φρανκφούρτη, η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας να εκδώσει εντολή απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων στους οπαδούς της Άϊντραχτ, για τον επαναληπτικό αγώνα του Champions League (φάση «16») στη Νάπολη, την επόμενη εβδομάδα (15/3).

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έχασε τον πρώτο αγώνα με 2-0 στη Γερμανία, ανέμενε ότι θα είχε λίγο λιγότερους από 3.000 φιλάθλους της για τον αγώνα στο «Diego Armndo Maradona», όμως το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας μετά τα επεισόδια του πρώτου αγώνα και τις απειλές μέσω social media προς τους οπαδούς της Νάπολι, προχώρησε στην απόφαση απαγόρευσης.

Μία απόφαση που έχει προκαλέσει οργή -όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Corriere dello sport– στη Γερμανία.

Η τελευταία δήλωση προέρχεται από τον Μαξιμίλιαν Κλόκνερ, δημοτικό σύμβουλο στη Φρανκφούρτης, ο οποίος τόνισε ότι «η Νάπολι πρέπει να αποκειστεί από το Champions League». Πολλά είναι τα σχόλια συμπαράστασης από τους φιλάθλους, ενώ μάλιστα κάποιοι ζητούν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να μην αγωνιστεί στη Νάπολη.

Να σημειωθεί ότι τα κλασικά γεύματα της παραμονής του αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων, ακυρώθηκαν λόγω αυτού του εχθρικού κλίματος, ενώ χθες οι φίλαθλοι της Μπάγερν είχαν πανό υποστήριξης σε εκείνους της Άϊντραχτ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World