Ακολουθηστε μας

Sports

O θρύλος του μήκους Καρλ Λιούις στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου! (vid)

H Παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics) ετοιμάζει αλλαγές στο μήκος και σχεδιάζει να καταργήσει δοκιμαστικά την βαλβίδα αφαιρώντας την πλαστελίνη που καθορίζει το άλμα αν είναι έγκυρο ή άκυρο, με μία μεγαλύτερη βαλβίδα, όπου ανάλογα από το που θα πατούν οι αθλητές, θα μετράει το άλμα τους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ύψωσε τη φωνή του, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη, κατά της συγκεκριμένης αλλαγής.

Μάλιστα «απείλησε» πως αν περάσει αυτή η αλλαγή θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενοι να αλλάξει άθλημα και να πάει στο τριπλούν!

«Δεν μας ακούνε. Είμαι ο χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής και η γνώμη μου είναι σαν να μην έχει σημασία» είπε στο Athletics Weekly τονίζοντας πως η ομοσπονδία δεν σέβεται τους αθλητές και πρέπει κάποια στιγμή να τους ακούσει. Όπως είπε η αλλαγή αυτή, αφαιρεί όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία που κάνουν δύσκολο το άθλημα και ιδιαίτερο.

Με αυτή την άποψη συμφώνησε και o σπουδαίος Καρλ Λιούις, που πόσταρε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μίλτου, σχολιάζοντας:

«Γι΄ αυτό ακριβώς πρέπει να ενημερώνουν τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτή την αλλαγή στο φορμάτ. Εχω ακούσει τόσες απόψεις, αλλά ποτέ από αθλητή (μέχρι τώρα). Τώρα πρέπει κάθε άλτης να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα αποδεχτούν αυτές τις αλλαγές», έγραψε ο θρύλος του στίβου.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports