Ακολουθηστε μας

Sports

Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο «βασιλιάς των αιθέρων» Μίλτος Τεντόγλου! (vids)

Ο Μίλτος Τεντόγλου, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκόβη, και να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετά το Βελιγράδι το 2022.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, το οποίο όμως δεν του άρεσε, αλλά ήταν αυτή που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, μαζί με το 8.15μ που έκανε στην τέταρτη προσπάθεια και δεδομένου ότι είχε την ίδια επίδοση με τον  Ιταλό Ματία Φουρλάνι, χρειάστηκε να μετρηθεί το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports