Ακολουθηστε μας

Sports

Εντυπωσιάζει το τζούντο του Αρη

Η αγωνιστική ομάδα judo του Άρη εντυπωσιάζει με τη δράση της! Οι αθλητές του Αρη αναδείχθηκαν ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης στο European Club Championship, Champions League στο Βελιγράδι στις 9 Δεκεμβρίου.

Είναι το τρίτο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα judo της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Judo (European Judo Union) αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συμμετείχαν οι έντεκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Αρης άφησε πίσω ομάδες όπως την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη σερβική Red Star και τη γαλλική Paris Saint Germain με τον τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη και έντεκα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Teddy Riner και έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό παλεύοντας με τη σερβική OJK Belgrade.

Ο Άρης επικράτησε στον πρώτο γύρο επί της σερβικής Partizan Kikinda με 3-0 και στον δεύτερο γύρο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, γεωργιανής Golden Gori με 3-1. Στον ημιτελικό επικράτησε επί της Red Star με 3-2 μέσα στην έδρα της και σε ένα γήπεδο με οκτώ χιλιάδες κόσμο στο πλευρό της.

Η ομάδα του Αρη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2017, ενώ κατέκτησε δύο φορές χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Europa League στο Wüppertal Βοτης Γερμανίας το 2017 και στη Λισαβόνα της Πορτογαλλίας το 2019. Το 2021 ανακηρύχθηκε όγδοη ομάδα στην Ευρώπη.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports