Ακολουθηστε μας

Sports

«Αυλαία» στον ανοικτό στίβο για Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Diamond League της Ντόχα

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκονται στην Ντόχα όπου την σήμερα θα διεξαχθεί το Diamond League με ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες να κάνουν πρεμιέρα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών  μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι από τον αγώνα στο Κατάρ περιμένει ένα άλμα περίπου στα 8,20 μέτρα.

«Συνεχίζω να έχω κίνητρο γιατί αγαπώ πραγματικά το μήκος, μου αρέσει να κάνω μήκος και προσπαθώ πολύ για να πηδάω καλύτερα κάθε φορά. Φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και είμαι ενθουσιασμένος. Αυτός είναι ο πρώτος μου αγώνας και τον επόμενο μήνα έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι ένας σημαντικός αγώνας για μένα. Μετά δεν έχουμε αρκετούς αγώνες, γιατί στα Diamond League έχει μήκος ξανά μετά το Παρίσι, οπότε θα έχω χρόνο να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα φέτος απλά κάνω περισσότερο ποιοτική προπόνηση. Έχω αυτοπεποίθηση, δεν έχω τραυματισμούς, είμαι καλά», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους.

Όσο για την πρεμιέρα και τι περιμένει από αυτή ο πρωταθλητής Ευρώπης απάντησε: «Θα ήθελα να κάνω κάτι καλό. Είναι αρκετά νωρίς για μένα, συνήθως δεν ξεκινάω τόσο νωρίς οπότε δεν προσδοκώ πάρα πολλά από τον πρώτο μου αγώνα. Θα ήθελα κάτι καλό όμως όπως συνηθίζω να κάνω».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ξέρει την επίδοση που θα κάνει στον αγώνα από την ώρα που ξυπνάει το πρωί, απάντησε: «Ναι, συνήθως ξέρω πόσο θα μπορούσα να πηδήξω σε έναν αγώνα και αν θα πάω καλά. Τώρα, δηλαδή, νιώθω πως θα είναι μέρα για περίπου 8,20 μ.».

Σε ερώτηση για το αν κατά τη διάρκεια του αγώνα του αρέσει να παρακολουθεί τους αντιπάλους του ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι απάντησε: «Μου αρέσει να βλέπω τα άλματά τους όμως το μήκος δεν είναι σαν το επί κοντώ. Μπορείς να ξεμπερδέψεις σε 5 λεπτά αν είσαι πολύ καλός!».

Στη συνέχεια και απαντώντας αν εκτιμά ότι οι αντίπαλοί του σκέφτονται πως αν τον νικήσουν τότε θα έχουν πετύχει έναν στόχο, ο Τεντόγλου είπε: «Ξέρω πως είμαι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή, όμως, γνωρίζω πως μπορούν όλοι να πηδήξουν καλά ανά πάσα στιγμή. Όμως, ναι, πιστεύω πως τους πρεσάρω».

Ποιο είναι το μαγικό νούμερο που έχει στο μυαλό του; «Η μαγική απόσταση είναι τα 8,75 μ., είναι η επίδοση στόχος για μένα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο που το έχω διαλέξει. Μου αρέσει σαν νούμερο και αν τα καταφέρω θα γίνω ο Νο5 όλων των εποχών».

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από το μακρύ ταξίδι που έκανε από την Αμερική βρίσκεται στη Ντόχα όπου θα αρχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Στόχος της κορυφαίας πρωταθλήτριας του επί κοντώ είναι φυσικά να βρεθεί αρχικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης που θα είναι το έκτο της καριέρας της και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το επί κοντώ των γυναικών ξεκινά στις 18.02 και το μήκος των ανδρών στις 18.23.

Η ΕΡΤ3 θα δείξει το Diamond League στις 22.15 το βράδυ της Παρασκευής. 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports