Ακολουθηστε μας

Life

Το ξέσπασμα του ΑΣ Άρης για το «έγκλημα» στο λιμάνι του Πειραιά: «Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων»

Ο ΑΣ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την: “παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για το Blue Horizon”, μετά τα όσα φρικιαστικά έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακοίνωση:

«Ένα αθλητικό σωματείο και δη ο ΑΡΗΣ δεν έχει μόνο αθλητική υπόσταση, αλλά και κοινωνική. Έτσι, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και τα αφτιά μας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, εκτός γηπέδων.

Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε τον τραγικό θάνατο του 36χρονου βιοπαλαιστή, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανέβει στο πλοίο, σπρώχθηκε στη θάλασσα από μέλη του Blue Horizon της Attica Group με αποτέλεσμα να πνιγεί. Δεν το χωρά ο νους, όπως δε χωρά και το γεγονός ότι αν δεν υπήρχαν βίντεο, αυτή η δολοφονία θα περνούσε ως ατύχημα.

Πού οδεύουμε ως ανθρώπινο είδος; Στο σημείο που τείνει να γίνει χειρότερος ο χαρακτηρισμός «άνθρωπος» από τον χαρακτηρισμό «ζώο» που χρησιμοποιούμε μειωτικά; Μας έχουν αλλάξει τόσο η οικονομική κρίση, ο Covid και ό,τι βάλει ο νους, ή αυτά ήταν που έβγαλαν στην επιφάνεια αυτό που πραγματικά είμαστε;

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ δηλώνει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για την τραγωδία που συνέβη και καλεί τους φίλους του συλλόγου να μην ξαναχρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους την εν λόγω εταιρεία. Περιμένουμε, δε, την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.

Ανάλογο σχόλιο έκανε και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρουν την εταιρία:

«Το ότι είμαστε αθλητικός σύλλογος δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλάμε για οτιδήποτε συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Πάνω απ’όλα ο άνθρωπος, η ζωή και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ρε μλκς. Επιτέλους γίνετε άνθρωποι. Σκυμμένοι και βουβοί δεν θα μένουμε. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της και προτείνουμε στους φιλάθλους μας να μποϋκοτάρουν την εν λόγω εταιρεία».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life