Ακολουθηστε μας

Life

Νέα Φιλαδέλφεια: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θ’ ανοίξει βεντέτα», λέει ο Κροάτης πρόεδρος

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τα αποτρόπαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Όπως ισχυρίστηκε ο Κροάτης πρόεδρος δεν μπορεί να υποστηρίξει τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».

Μάλιστα όπως είπε είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «περίεργη».

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να επιτεθούν κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε σε δηλώσεις του στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV.

Την ίδια ώρα η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφασίσει την προφυλάκιση και των  67 Κροατών που απολογήθηκαν τις προηγούμενες 48 ώρες, ενώ σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 35 κρατούμενοι για την συμμετοχή τους στα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Αναφερόμενος ο Ζόραν Μιλάνοβιτς σε μια δημόσια επιστολή των γονέων των Κροατών χούλιγκαν, σημείωσε: «Ας αφήσουμε τους γονείς να φύγουν, είναι ενήλικες. Οι γονείς τους δεν τους έστειλαν εκεί, πήγαν με δική τους πρωτοβουλία. Κάποιοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να κρατάει άτομα ως ύποπτα για μία έως και πέντε ημέρες, και αυτή η περίοδος έχει πλέον παρέλθει, έχει τελειώσει», εξήγησε.

«Τώρα θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, η συντριπτική τους πλειοψηφία. Αν συνεχίσουν να τους κρατούν όλους, θα είναι κάτι που θα προσομοιάζει με μια de facto κατάσταση πολέμου. Δεν μπορείς να τους κρατάς όλους υπό κράτηση», κατέληξε.

 

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life