Ακολουθηστε μας

Gossip

Ο προπονητής της Παρί κατηγορείται για ρατσιστικές αντιλήψεις σε βάρος μαύρων και μουσουλμάνων

Kατηγορίες για ρατσιστικές πεποιθήσεις αντιμετωπίζει ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκατιέ, καθώς ο πρώην συνεργάτης του στη Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, μέσω ενός email που απέστειλε ο ίδιος προς την εταιρεία που κατέχει έως και σήμερα τον σύλλογο της Νίκαιας, INEOS, κάνει λόγο για αρνητικότητα του Γκαλτιέ προς μαύρους και Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές!

Το email δημοσιεύτηκε στο podcast του RMC, “After Foot” και αναφέρει:

«Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ”Μπορείς να τσεκάρεις με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα;”. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα.

Μου είπε ότι ”χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μού έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους”. Μετά πρόσθεσε: ”Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ”. Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Gossip