Ακολουθηστε μας

Formula 1

Ο Φέτελ «τα μάζεψε» άρον-άρον για το κράνος με τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου (pics)

Ντόρος προκλήθηκε από τις έντονες αντιδράσεις για την παρουσία της σημαίας του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου και όχι μόνο στο νέο κράνος του Σεμπάστιαν Φέτελ, που είχε ως θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA, στην οποία απαίτησε την άμεση απόσυρση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού, αλλά και την επιβολή ποινής τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, επιστολή τόσο στην παγκόσμια ομοσπονδία όσο και στον ίδιο τον Γερμανό απέστειλε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Ύστερα από αυτές τις κινήσεις, άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο από την Aston Martin F1 όσο και από τον Φέτελ, καθώς εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η επίμαχη σημαία θα αφαιρεθεί από το κράνος του Γερμανού οδηγού, ωστόσο θα περίμενε κανείς, σε μία τόσο συμβολική κίνηση, με τόσο μεγάλη σημασία, να έχει αποφευχθεί η επιλογή μίας σημαίας ψευδοκράτους που έχει προκύψει από εισβολή ανάλογη αυτής που κάνει τώρα η Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός πιλότος της F1 την αφαίρεσε αντιδρώντας στις επίσημες διαμαρτυρίες από την Κύπρο, με την εταιρεία Jens Munser Designs, που σχεδίασε το συγκεκριμένο κράνος, απολογήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός.

«Απλά για να εξηγήσουμε…

Η JMD έλαβε πολλά σχόλια για τις μικρές σημαίες στη βάση του κράνους “No War” του Σεμπάστιαν Φέτελ. Λυπούμαστε αν λείπουν κάποιες σημαίες ή κάποιες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ή οτιδήποτε είναι λάθος βάσει διαφορετικών απόψεων.

Το μοναδικό μήνυμα της παρουσίας αυτών των περισσότερων από 250 σημαιών, είναι να υπογραμμίσει μία παγκόσμια αντίθεση στον πόλεμο και πως στεκόμαστε ενωμένοι.

Γι’ αυτό η JMD χρησιμοποίησε ένα γραφικό διαθέσιμο σε πλατφόρμα stock εικόνων και απολογούμαστε που δεν τσεκάραμε κάθε σημαία ξεχωριστά και δεν εξετάσαμε προσεκτικά την πολιτική της ιστορία».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Formula 1