Ακολουθηστε μας

Formula 1

Η Mercedes ετοιμάζει δραστικές αλλαγές για να επιστρέψει στην κορυφή της F1 (videos)

H Mercedes-AMG παρουσίασε ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο από τα υπόλοιπα που είχαμε δει μέχρι εκείνο το σημείο. Η είναι το μοναδικό μονοθέσιο του grid με την πρωτοεμφανιζόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία «zeropods». Όπως αποδείχθηκε, όμως, κατά τη διάρκεια του 2022,

Με τη Mercedes να είναι δίχως νίκη μετά από 19 αγώνες τη φετινή χρονιά στη Formula 1, στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ ετοιμάζονται για δραστικές αλλαγές στο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει νίκες, καθώς η W13 E-Performance υστερεί σημαντικά έναντι των Red Bull RB18 και Ferrari F1-75.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, το 2023 το μονοθέσιο θα αλλάξει δραστικά. «Πιστεύω πως το DNA του μονοθεσίου μας θα αλλάξει την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό δεν σημαίνει πως το αμάξωμά μας θα μοιάζει πολύ διαφορετικό, αλλά ό,τι είναι μέρος του DNA του μονοθεσίου. Η αρχιτεκτονική του θα αλλάξει», ανέφερε ο Αυστριακός στο πλαίσιο του GP ΗΠΑ, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο racingnews365.com.

Εκτός από την θεσμοθέτηση του budget cap, η Formula 1 επέβαλε περιορισμούς στη χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και CFD στις ομάδες, ανάλογα με τη θέση που τερματίζουν στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Με δεδομένο πως η Mercedes θα ολοκληρώσει τη χρονιά στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, πίσω από τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari, θέλει να εκμεταλλευτεί την περισσότερη ώρα εξέλιξης που θα έχει στη διάθεσή της

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Formula 1