Ακολουθηστε μας

Football

Πογιέτ για την επιστροφή Κωνσταντέλια: «Ανοικτή για όλους η πόρτα της Εθνικής» (vid)

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μιλώντας στη σημερινή media day της Εθνικής ομάδας υπογράμμισε πως αυτό που απασχολεί τους πάντες είναι το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ιρλανδία την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε για την επιστροφή του Γιάννη Κωνσταντέλια, όπως και άλλων ποδοσφαιριστών, όπως οι Σάλιακας, Γαλανόπουλος και Διούδης, υποστηρίζοντας πως: «αυτό που έχω πει από την αρχή είναι αλήθεια. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους τους ποδοσφαιριστές. Εξαρτάται από το χρόνο, τη στιγμή, τους τραυματισμούς που έχουμε, αλλά και το τι χρειάζεται η Εθνική σε κάποια παιχνίδια. Προσπαθούμε να έχουμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Διούδης, αλλά και για τους Σάλιακα και Γαλανόπουλο που έρχονται για πρώτη φορά με εμένα. Δίνουν στην ομάδα διαφορετική ποιότητα και θα προσπαθήσω να τους χρησιμοποιήσω. Ελπίζω ότι τον Μάρτιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά και με την ελπίδα ότι η Εθνική μας θα είναι στο Euro, θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τους 23/25 παίκτες γι’ αυτό το τουρνουά».

Μάλιστα ο Πογιέτ υποδέχθηκε με μια αγκαλιά τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι διεθνείς, δείχνοντας ότι η μίνι κρίση στις σχέσεις των δύο ανήκει στο παρελθόν.


Παράλληλα ο Πογέτ αναφέρθηκε και στη σημασία του αγώνα με την Ιρλανδία. «Ναι ξέρουμε πως ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά θα είναι πάρα πολύ έντονα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Εφόσον το παιχνίδι μετά ηρεμήσει, θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κανείς δεν ασχολείται με την Ολλανδία, κανείς. Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα που θα παίξει. Θα πρέπει εμείς να πάρουμε τη νίκη και αν η Γαλλία μας δώσει ένα χέρι βοηθείας, τότε είναι ευπρόσδεκτο.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο. Από τα 16 παιχνίδια με εμένα, επίσημα και φιλικά, έχουμε κερδίσει τα εννιά και από τα 11 επίσημα παιχνίδια έχουμε κερδίσει τα οκτώ. Αυτό θέλω να κρατήσουμε. Πρέπει να είμαστε θετικοί και ρεαλιστές. Τη στιγμή στην οποία είμαστε τώρα σε σχέση με το που ήμασταν πριν. Να κρατήσουμε αυτό στο μυαλό μας και να σκεφτόμαστε θετικά και με το καλό μόλις βρεθούμε στο Euro, να συνεχίσουμε από εκεί για το τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον.

Μπορεί να κερδίσουμε τα τρία επόμενα ματς και να είμαστε με 18 βαθμούς και αντίστοιχα να βρεθούμε εκτός, λόγω της ήττας στον πρώτο αγώνα με την Ολλανδία που επίσης μπορεί να έχει 18 βαθμούς. Αυτό θα ήταν φοβερό. Θέλουμε λίγη βοήθεια αλλά η πρώτη μας δουλειά είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με την Ιρλανδία».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football