Ακολουθηστε μας

Football

Οριστική διακοπή αποχώρησε ο Παναθηναϊκός, στα δικαστήρια θα κριθεί η τύχη του ντέρμπι

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση των φιλοξενούμενων να αποχωρήσουν από το γήπεδο εξαιτίας του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα.

Στη φάση που οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Μαντί Καμαρά στο 49ο λεπτό, πετάχτηκαν φωτοβολίδες και κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του Ολυμπιακού και μία έπεσε δίπλα στον Ισπανό αμυντικό του Παναθηναϊκού, που έπεσε στο χορτάρι δείχνοντας ζαλισμένος και τους συμπαίκτες του να πέφτουν επάνω του.

Οι «πράσινοι» βλέποντας τον Χουανκάρ να φεύγει με φορείο, αποφάσισαν στο 53′ να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να πάνε στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Λίγο μετά τις 23:00 με απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» αποχώρησε οριστικά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η συνέχεια του «αιωνίου» ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ αυτό που μένει να αποφασιστεί στα δικαστήρια είναι το ποιος ήταν υπαίτιος για την διακοπή.

Το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 21: Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα από ΚΑΠ

«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football