Ακολουθηστε μας

Basketball

Τακιανός: «Να κάνουμε κατάθεση ψυχής και να βάλουμε την καρδιά μας μέσα στο παρκέ»

TAKIANOS - ΤΑΚΙΑΝΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά με την Τόφας κάνοντας το 1-1 με το «διπλό» στην Προύσα και πλέον η πρόκριση στους «16» του BCL θα παιχτεί στο Game 3 (16/1, 19:30), με τον Φώτη Τακιανό να ποντάρει πολλά στην ώθηση που θα δώσουν οι φίλοι του «Δικεφάλου» στην κατάμεστη PAOK Sports Arena.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στη σημερινή Media Day της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ ενόψει της τρίτης αναμέτρησης με τους Τούρκους:

«Η σημασία αυτού του αγώνα δεν μας αφήνει να σκεφτούμε όσα έγιναν το Σάββατο. Είναι ένα παιχνίδι της διαδρομής μας, αυτής που έχουμε δημιουργήσει, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.

Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, παιχνίδι με παιχνίδι καταφέραμε και ανοίξαμε ένα δρόμο. Φτάσαμε να χάνουμε το πλεονέκτημα έδρας και να το φέρνουμε πάλι πίσω, εναντίον μιας πάρα πολύ καλής ομάδας, με πολύ βαθύ ρόστερ και με πολύ μεγάλο μπάτζετ. Αυτή η διαδικασία και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να κάνει περήφανο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Οι νίκες έναντι τόσο δυνατών αντιπάλων, μας έδωσαν την αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Με τη βοήθεια και την παρότρυνση του κόσμου, θεωρώ ότι θα καλύψουμε κενά που αφορούν τραυματισμούς παικτών, απουσίες που με τέτοιες ομάδες, παίζουν το ρόλο τους».

«Στην Προύσα κάναμε κατάθεση ψυχής»

Αναφορικά στην πίεση που μπορεί να υπάρχει στην ομάδα, ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» τόνισε: «Η πίεση της νίκης υπάρχει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα, αυτό που θα δημιουργήσει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Μιλήσαμε με τα παιδιά, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, να πάρουμε όλη την ενέργεια του κόσμου και να τη μετατρέψουμε σε κάτι θετικό. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εμφάνιση που κάναμε στην Προύσα, γιατί ήταν μία κατάθεση ψυχής. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο στην κατάθεση ψυχής και να βάλουμε την καρδιά μας μέσα στο παρκέ».

Σε ερώτηση για το το επιπρόσθετο κίνητρο που μπορεί να έχει η ομάδα, είτε από τη νίκη στην Τουρκία, είτε από τον θιγμένο εγωισμό μετά την ήττα στο Περιστέρι, είπε:
«Μπορεί να υπάρχει μία σύνδεση χρονική για τα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι μία άλλη διοργάνωσης. Και όπως στις μεγάλες νίκες που κάναμε, δε νιώσαμε ότι κάναμε κάτι εξαιρετικό για να πανηγυρίζουμε, το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και στις βαριές ήττες. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ, τα έχουν αυτά.

Η ομάδα μας δυστυχώς ταλανίζεται σε πολλές περιόδους από τραυματισμούς που δε μας αφήνουν να βρούμε το ρυθμό που θέλουμε. Αυτήν τη στιγμή όμως, φέρνοντας το πλεονέκτημα και πάλι στο γήπεδο μας, θέλουμε να βιώσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο μας».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball