Ακολουθηστε μας

Basketball

Στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2027

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης του Κατάρ (QBF) θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA 2027 και όλοι οι αγώνες στο τουρνουά θα διεξαχθούν στην πόλη της Ντόχα, όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Κατά τη λήψη της απόφασής του, το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA ανακοίνωσε ότι «εντυπωσιάστηκε από την προσφορά και ιδιαίτερα τα στοιχεία γύρω από τη συμπαγή γεωγραφική φύση, τη μοναδική ευελιξία με τον προγραμματισμό των χώρων διεξαγωγής τουρνουά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, καθώς και την έμφαση στη βιωσιμότητα.

Η πρωτεύουσα του Κατάρ, η Ντόχα, έχει απευθείας πτήσεις από τις περισσότερες πιθανές συμμετέχουσες χώρες, ενώ το πρόσφατα αναβαθμισμένο δίκτυο μετρό και δημόσιων συγκοινωνιών συνδέει όλους τους χώρους, παρέχοντας υπηρεσίες κορυφαίας κατηγορίας για όλους τους επισκέπτες .

Με όλες τις ομάδες να παίζουν στην ίδια πόλη, οι οπαδοί μπορούν να προγραμματίσουν τα πάντα εκ των προτέρων και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς όλοι οι χώροι βρίσκονται σε απόσταση 30 λεπτών μεταξύ τους.

Επιπλέον, όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για την εμβληματική διοργάνωση ανδρών της FIBA έχουν ήδη κατασκευαστεί, ενώ οι ευρέως χρησιμοποιούμενες πράσινες τεχνολογίες θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ FIBA 2027 ως διοργάνωσης ουδέτερου εκπομπών άνθρακα».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, σχολίασε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την μπασκετική ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη της προσφορά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εντός και εκτός παρκέ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν αυτή την διοργάνωση έχουν ικανότητες, εμπειρία και καλό ιστορικό, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο παρελθόν σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα».

Η φετινή διοργάνωση θα θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8-10/9).

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball