Ακολουθηστε μας

Backstage

Υπό τη σκέπη του ΠΑΟΚ μεγάλη ακαδημία της Νιγηρίας

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την ακαδημία Hearts Football Club από την Αμπούτζα της Νιγηρίας, μία από τις μεγαλύτερες σχολές της αφρικανικής χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «δικεφάλου του βορρά»:

«Η διεύρυνση της ταυτότητας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η μετάδοση της φιλοσοφίας της, της τεχνογνωσίας που «ανδρώνει» τόσα και τόσα ταλαντούχα παιδιά, η «εξαγωγή» στο εξωτερικό της μεθοδολογίας του PAOK Academy, ήταν ανέκαθεν στόχος. Πλέον τα …φτερά του Δικεφάλου φτάνουν μέχρι την Αφρική και την Νιγηρία, συγκεκριμένα μέχρι την ακαδημία Hearts Football Club, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας, Αμπούτζα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες της χώρας. Η πρώτη επαφή έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο Ντουμπάι, μέσω του υπευθύνου του Global Football Affairs της ΠΑΕ ΠΑΟΚΠαντελή Θωμαρέη. Στη συνέχεια και επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ακαδημίας, Adam Mokhtar Mohammed (ενεργό μέλος, μεταξύ άλλων, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας), γνώρισε διά ζώσης τον τρόπο λειτουργίας του PAOK Academy, ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του και επισύναψε μια συνεργασία, που αν μη τι άλλο, αναμένεται ενδιαφέρουσα και προσοδοφόρα.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα πάρει επ’ ώμου μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Νιγηρίας, παρέχοντας τεχνογνωσία και μεθοδολογία μέσα από τη συνεχή συνεργασία των δύο πλευρών. Η συνεργασία αυτή σαφώς θα συνεισφέρει στην εξάπλωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του PAOK Academy εκτός Ελλάδας, εκτός Ευρώπης και γίνεται εμπνευστής στο πρωτοπόρο εγχείρημα της λειτουργίας μίας ακαδημίας στη Νιγηρία με την ταυτότητα του ΠΑΟΚ».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage