Ακολουθηστε μας

Backstage

Βουδαπέστη 2023: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη με τα μετάλλια στην Ελλάδα για την επόμενη μέρα!

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφεραν τα μετάλλια στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη, εκεί όπου σήμερα Κυριακή ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι μίλησαν στη συνέχεια στους δημοσιογράφους στο κέντρο Τύπου του αεροδρομίου.

Τεντόγλου: “Θέλω να μιλήσω για τα υπόλοιπα παιδιά”

Ο Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη φορά έδειξε πως εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και στην τοποθέτηση του επέλεξε να αναφερθεί όχι στον ίδιο, αλλά στα παιδιά που σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν:

“Θέλω να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Μπορεί εδώ να βλέπετε δύο μετάλλια, όμως, υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη που προσπαθούν για να πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Να πω πως αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που μετέχω. Είναι το μόνο που κέρδισα, στο προηγούμενο ήμουν δεύτερος και στα άλλα δεν τα πήγα καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια και να μην τα βάζουν κάτω τα παιδιά”, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το κίνητρο του, τώρα που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους, είπε: “Δε χάνω ποτέ το κίνητρο μου. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερα στους αγώνες μεταλλίων. Εκεί θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό να κυνηγάω τα μεγάλα άλματα”.

Ντρισμπιώτη: “Πολλοί είπαν πως απέτυχα στα 20χλμ. βάδην. Ξέρω εγώ αν απέτυχα”

Από την πλευρά της η “χάλκινη” πρωταθλήτρια στα 35χλμ. βάδην στη διοργάνωση, Αντιγόνη Ντρισμιώτη, είπε: “Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω και ίσως και η τελευταία , αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι. Εύχομαι να έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά του χρόνου στη Ρώμη να πάμε μεγάλη ομάδα και να κερδίσουμε πολλά μετάλλια. Στηρίξτε τα νέα παιδιά, το έχουν ανάγκη. Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε την εμπειρία και προχωράμε μαζί της”. Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια τόνισε για την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα: “Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ήμουν καιρό μακριά από το σπίτι μου, είχα καινούργιο γκρουπ, έπρεπε να προσαρμοστώ. Δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε το βάρος για ένα μετάλλιο που ήθελα η ίδια. Δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων του 2022. Υπήρχε το κίνητρο του να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν πως απέτυχα στο 20άρι. Ξέρω εγώ αν απέτυχα. Πέτυχα στα 35χλμ., το 20αρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μέρα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές τις καλές μας μέρες. Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με τα πόδια και το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι. Ήταν μια κακή μου μέρα και επέλεξα να πάω πιο συντηρητικά το δεύτερο μισό της κούρσας για να είμαι έτοιμη στο 35άρι και…ήμουν έτοιμη”.

Πομάσκι: Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μ.

“Τώρα άρχισαν να δίνουν μετάλλια και στους προπονητές” είπε ο Γιώργος Πομάσκι όταν πήρε το λόγο κι έβγαλε από την τσέπη του το πρώτο ….χειροπιαστό μετάλλιο που αποκτά στη διοργάνωση. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε δείχνοντας το: “Είναι πολύ βαρύ έχει πάνω του ιδρώτα, σκέψη, κόπο. Οι προπονητές πρέπει να δουλέψουν πολύ για να φτάσουν στους στόχους τους. Εύχομαι σε όλους τους προπονητές να το ζήσουν. Είναι μεγάλη χαρά να βραβεύουν και τους προπονητές”. Αναφορικά με το τι έχει οραματιστεί για τον Μίλτο είπε: “Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μέτρα! Μου έχει κολλήσει. Άλλωστε προχθές το άλμα του ήταν στα 8,70 μέτρα”.
Να πω για το επίπεδο που βρισκόμαστε. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, το χωριό την πόλη, την χώρα μας. Κερδίζουμε το παγκόσμιο στερέωμα σε ένα άθλημα που για να κρατηθείς είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να πετύχεις σε όλα. Είδατε τι τσιτάχ αντίπαλους είχαμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι πιο αποφασισμένοι από σένα, κάποιοι εξυπνότεροι, κάποιοι πιο εργατικοί. Είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού εγώ προσπαθώ και διδάσκω τα παιδιά μου να μείνουν στη σφαίρα, όπως θέλουμε και το περιβάλλον μας να είναι μέσα σε αυτό. Εγώ είμαι μέσα σε αυτό πολλά χρόνια”

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage