Ακολουθηστε μας

Backstage

ΠΑΟΚ: Ο Γκαγκάτσης, ο Σαββίδης και οι εξελίξεις για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ

Το πιθανότερο σενάριο θέλει οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν τον προσεχή Ιούνιο, οπότε θα διεξαχθεί υποχρεωτικά και η τακτική γενική συνέλευση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει, ειδικά για την ΕΠΟ, ότι θα γίνονται κατά το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή εντός του θέρους και ειδικότερα την παραμονή του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1., οπότε, είναι λογικό να έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

Το όνομα του Μάκη Γκαγκάτση ακούγεται όλο και πιο έντονα ως υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας. Μπορεί ο ίδιος να αποφεύγει την παραμικρή τοποθέτηση επί του θέματος, μπορεί αυτή την στιγμή να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Κόνφερενς Λιγκ, όμως από το στενό περιβάλλον του προκύπτουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για το επόμενο βήμα του αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Καταρχάς δεν μιλάμε για μια εύκολη απόφαση. Ο Μάκης Γκαγκάτσης με δεκαεπτά χρόνια παρουσίας στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι ο «άνθρωπος-κλειδί» για την εύθυρμη λειτουργία της , το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα εν τη απουσία του.

«Προτεραιότητά του είναι η επίτευξη των στόχων του ΠΑΟΚ και όχι οι εκλογές της ΕΠΟ», μεταφέρουν οι άμεσοι συνεργάτες τους ξεκαθαρίζοντας πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει οριστική απόφαση από τον ισχυρό άνδρα του «Δικεφάλου». Μ’ άλλα λόγια; Ο Ιβάν Σαββίδης ζυγίζει όλα τα δεδομένα και δεν έχει «ανάψει το πράσινο φως» για την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα; «Ως τέλος Απριλίου», απαντούν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της Μικράς Ασίας, «οι πιθανότητες είναι 50-50» προσθέτουν με νόημα και σημειώνουν πως ανάμεσα στους δύο θα υπάρξει μια μεγάλη κουβέντα, τόσο για την υποψηφιότητα, όσο και για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εφόσον είναι τελικά υποψήφιος.

Στις επόμενες 20 μέρες θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά και σε κάθε περίπτωση, μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συνθήκες στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μάκης Γκαγκάτσης αποκλείεται να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, όντας εξαρτημένος και χωρίς να μπορεί να διοικήσει με τον τρόπο που θέλει. Και σ’ αυτό έχει «σύμμαχο» τον Ιβάν Σαββίδη

Με πληροφορίες από την έντυπη έκδοση της FORZA

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage