Ακολουθηστε μας

Backstage

O 100xρονος επιζών του Nταχάου, που δίνει τη σύνταξή του για μια νίκη της Ίντερ!

Ένας λατρεμένος παππούς 100 χρόνων, ο Eνρίκο Βαντσίνι, ένας παθιασμένος οπαδός της Ίντερ, επιζών του Ολοκαυτώματος,  πήγε στο San Siro για να παρακολουθήσει την ομάδα του να παίζει για πρώτη φορά το 2022. Σε ηλικία 99 ετών!

Πριν από τη σέντρα του πρώτου ημιτελικού με τη Μίλαν ο Βαντσίνι που επέζησε από το Νταχάου μίλησε στο πρακτορείο Reuters από το γηροκομείο στην Πάντοβα και δήλωσε ότι θα έδινε και τη σύνταξη  του για μια νίκη της Ίντερ!

«Το πάθος μου ξεκίνησε όταν ήμουν επτά ετών… Δεν μπόρεσα ποτέ να πάω και δεν είχα χρήματα. Το πάθος μου ξεκίνησε όταν ήμουν επτά ετών… Δεν μπόρεσα ποτέ να πάω και δεν είχα χρήματα. Προσευχήθηκα στο Θεό να μου δώσει τη χαρά της νίκης της Ίντερ, και ελπίζω ότι θα συμφωνήσει», είπε, φορώντας ένα μπλουζάκι της Ίντερ με το όνομά του γραμμένο στο πίσω μέρος.

«Θα έκανα τα πάντα (για μια νίκη), συμπεριλαμβανομένης της (παραίτησης) της μικρής μου σύνταξης». Στρατιώτης στον ιταλικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βαντσίνι συνελήφθη από τους Γερμανούς ως αιχμάλωτος πολέμου μετά την παράδοση της Ιταλίας στους συμμάχους το 1943 και επέζησε τους τελευταίους μήνες της σύγκρουσης στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Μετά την επιστροφή του στο σπίτι, εργάστηκε ως οδηγός λεωφορείου και φορτηγού. Ο Βανζίνι, ο οποίος παρέλαβε τη μπλούζα του από την επίσημη Ίντερ για τα 100α γενέθλιά του, άρχισε να καταθέτει για τις εμπειρίες του από το Ολοκαύτωμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ξεκινά τα πρωινά του κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, περιμένοντας τον ταχυδρόμο να του παραδώσει τη La Gazzetta dello Sport, τη δημοφιλέστερη αθλητική εφημερίδα της Ιταλίας. Έχει επίσης ένα iPad και έχει μάθει πώς να παρακολουθεί τ’ αθλήματα από τις εφαρμογές. «Στο παρελθόν, επισκεπτόμουν φίλους που είχαν τηλεόραση… και αν οδηγούσα το λεωφορείο έλεγα στους ανθρώπους: «Μη φωνάζεις σε παρακαλώ, πρέπει να ακούσω κάτι». Ήταν ο ραδιοφωνικός σχολιασμός των αγώνων της Ίντερ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage