Ακολουθηστε μας

Backstage

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης – Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

H προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΕΠΟ εκπνέει σήμερα (6/6), ωστόσο μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος εξακολουθεί να είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης, καθώς δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει άλλο πρόσωπο για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από την ΕΠΟ η Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση των Μελών της ελληνικής Ομοσπονδίας είναι να διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στην Αθήνα.

Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας θα αναδείξουν και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή.

H επιτροπή Ελέγχου Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ υπό την πρώην Αρεοπαγίτη, Διονυσία Μπιτζούνη, θα λειτουργήσει ως «εκλογική επιτροπή» κι έχει ζητήσει απ’ τους υποψηφίους 14 έγγραφα στο πλαίσιο του ελέγχου ακεραιότητας/ καταλληλόλητας των υποψηφιοτήτων.

H μη προσκόμιση των εγγράφων μεταξύ των οποίων (ποινικό μητρώο τελευταίου τριμήνου, πιστοποιητικό περί μη άσκησης ποινικής δίωξης, περί μη εκκρεμοδικίας στην επιτροπή Δεοντολογίας κ.ά.), θεωρείται απόρριψη της υποψηφιότητας. έλεγχος των εγγράφων θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα κι η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ και για τον CEO της ΕΠΟ, καθώς είναι ο υπάλληλος κλειδί για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει ήδη μιλήσει για τον νέο αρχιδιαιτητή και το νέο CEO της ΕΠΟ στις θέσεις του Πίτερ Φρόιντφελντ και του Ιάκωβου Φιλιππούση αντίστοιχα. Για το νέο αρχιδιαιτητή έχει σχολιάσει ότι με το που θα εκλεγεί θα απευθυνθεί στην UEFA και στον υπεύθυνο διαιτησίας κ. Ροσέτι για να υποδείξουν τον καταλληλότερο. Για το νέο CEO υποστήριξε ότι θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή με τη νέα διοίκηση να είναι υποχρεωμένη άμεσα να βρει τον διάδοχο του Γκουστάβο Πογιέτ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage