Ακολουθηστε μας

Backstage

Κούδας για τα 97 χρόνια του ΠΑΟΚ: «Ζω για να γίνει η Νέα Τούμπα και να είμαι εκεί»

Ο ΠΑΟΚ κλείνει 97 χρόνια περήφανης ιστορίας, και ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, με αφορμή τα γενέθλια του Συλλόγου ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Full Επίθεση» του «City of Primo»:

Για τα 97 χρόνια του ΠΑΟΚ: 

«97 χρόνια ΠΑΟΚ, 77 Κούδας και 65 χρόνια κοντά στον ΠΑΟΚ, που είναι δεύτερη μου οικογένεια. Υπέγραψα το δελτίο μου όταν η Τούμπα ήταν στα θεμέλια της. 65 χρόνια η δεύτερη μου οικογένεια. Ο δικός μου ο πόθος είναι να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια αυτός ο άνθρωπος, ο Ιβάν Σαββίδης, να γίνει η Νέα Τούμπα σε τρία χρόνια και να είμαι κι εγώ εκεί. Αυτός είναι το όνειρο μου».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ: 

«Όταν εμείς κάναμε προπόνηση στα θεμέλια του γηπέδου, σαν παιδάκι. Τότε εκεί υπήρχαν τα τολ της τελευταίας προσφυγιάς, το 1955. Η οικογένειες που έμεναν σε αυτά τα τολ, όταν τελείωναν από τη δουλειά ερχόντουσαν, χτίζανε την Τούμπα και λέγανε, ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί. Αυτά δεν μπορούν να φύγουν από την ψυχή μου, είναι συγκινητικό. Στη διάρκεια όλης της ζωής μου και όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, ήμουν ο πρόεδρος των βετεράνων. Όταν πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη, όλοι ξέραν για τον ΠΑΟΚ».

Για τη φετινή χρονιά: 

«Το ποδόσφαιρο έχει μια εξέλιξη. Πήραμε πρωταθλήματα, Κύπελλα, προχωρήσαμε. Φέτος η ομάδα είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, αυτά τα πράγματα είναι φυσιολογικά. Φτάσαμε στα Play-Off, θα παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου. Ελπίζω να καταφέρουμε κάτι. Έχει τα φόντα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο. Υπάρχουν τραυματισμοί, απουσίες, αλλά έχει το ρόστερ για να χτυπήσει την ΑΕΚ στον τελικό. Ελπίζουμε να τον φέρει, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ακόμα ένα Κύπελλο, στα 97 χρόνια παρουσίας».

Για τις δικές του αναμνήσεις από τους τελικούς:

«Τα πόσα Κύπελλα και τα πόσα πρωταθλήματα μας κλέψανε είναι παρελθόν. Με πληγώνει αυτή η κουβέντα. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά δεν βλέπετε τι γίνεται σήμερα; Ψάχνουν γήπεδα για τον τελικό, δεν σέβονται τον κόσμο και των δύο ομάδων, όχι μόνο της δικής μου. Αυτός ο κόσμος να πάει στην Αυστραλία ή όπου αλλού για να γίνει ένας τελικός;»

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστεί στον ΠΑΟΚ:

«Πρέπει αυτά τα παιδιά να τα προσέχουμε. Είναι ταλέντα. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι το μέλλον. Στεναχωριέμαι να μην βλέπω να παίζουν Ελληνάκια. Δεν μπορεί να στέρεψαν τα ταλέντα ξαφνικά. Από το 2016 μέχρι και σήμερα γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία. Ο Στέφανος Τζίμας έσπασε ένα ρεκόρ μου, τα άλλα δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να τα σπάσει».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage