Ακολουθηστε μας

Backstage

Ιβάν Σαββίδης: Η μέρα που έκανε τον ΠΑΟΚ δικό του!

Η 10η Αυγούστου θα είναι πάντοτε μια σημαδιακή ημερομηνία στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Φέτος συμπληρώνονται ένδεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του συλλόγου, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν 10 Αυγούστου 2012, όταν η Διοίκηση του Ερασιτέχνη με επικεφαλής τον Θανάση Κατσαρή, συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους του Ιβάν Σαββίδη, στο PAOK Sports Arena, με σκοπό να μπουν οι «χρυσές» υπογραφές για την αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα ύστερα από απουσία δύο ετών, εκείνη τη σημαδιακή μέρα άκουγε το ένστικτο και σε συνδυασμό με την αγάπη για την Ελλάδα, έκανε το μεγάλο βήμα αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

MOTION TEAM

Ο Πόντιος από το Ροστόφ έκανε πράξη το όνειρό του: Εκανε τον ΠΑΟΚ δικό του! Η οικονομική δύναμη και κυρίως η αγάπη για τον τόπο του αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας και η αφορμή να αφήσει πίσω του το προβληματικό παρελθόν. Καλώς ή κακώς τα όνειρα των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων για ένα ευοίωνο μέλλον, που θα έφερνε τίτλους στην Τούμπα, αυτή τη φορά αποκτούσαν ονοματεπώνυμο.

Τα… χαρμόσυνα νέα είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν μέρες πριν στη Θεσσαλονίκη, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι άγνωστοι μέχρι τότε στενοί συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία, έχοντας μια συγκεκριμένη αποστολή: Να τελειώσουν όλες τις διαδικασίες δίχως χρονοτριβή.

INTIME

Ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Σαββίδη ήταν και η Μαρία Γκοντσαρόβα, η οποία έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από τη Θεσσαλονίκη και μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε έναν ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού, σχεδόν υπό διάλυση στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας. Όχι, μόνο κατόρθωσε να τον βγάλει απ’ την εντατική, αλλά τον επανάφερε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σ’ αυτή τη δεκαετία ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στους τίτλους, κατακτώντας μέσα σε μια πενταετία ένα αήττητο πρωτάθλημα (2019) και τέσσερα κύπελλα (2017, 2018, 2019, 2021), όσα μαζί είχε κατακτήσει τα προηγούμενα 92 χρόνια.

EUROKINISSI

Εκείνο το μεσημέρι μπήκαν τα πρώτα 9.951.000 ευρώ, που ισοδυναμούσαν στην εξαγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, με το συνολικό ποσό της επένδυσης του Σαββίδη στον σύλλογο να έχει ξεπεράσει τα 165 εκατ. ευρώ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage