Ακολουθηστε μας

Backstage

ΕΠΟ: Η έντονη διαφωνία για τα 3,4 εκατ. ευρώ της UEFA και η θέση του ΠΑΟΚ υπέρ των ομάδων της SL 1

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου υπήρξε συζήτηση για το πρόγραμμα solidarity της UEFA, που δίνει 3,4 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ για τις υποδομές τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, από μέρους του πρότεινε να πάνε τα 3 εκατ. ευρώ στις ομάδες της Super League 1 και οι 400.000 σε ομάδες της Super League 2 για τις υποδομές τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού) που αποτελούν το BIG-4. Διαφώνησαν ανοικτά επί της πρότασης Μπαλτάκου, με τον Μάκη Γκαγκάτση να τονίζει απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, πως «διαφωνούμε παρότι εμείς και ο Ολυμπιακός δεν δικαιούμαστε χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς αγωνιστήκαμε σε ευρωπαϊκούς ομίλους την περσινή χρονιά, αλλά αυτά είναι χρήματα για τις 12 ομάδες της Superleague 1».

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία στο περιθώριο της συνεδρίασης με πέντε ναι, τέσσερα όχι και τρία λευκά. Το τελικό ΟΚ όμως πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ επίκειται συνάντηση ανάμεσα σε ΕΠΟ, SL1 κα SL2.

Με πρόταση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, επανήλθε στο προσκήνιο και είναι προς συζήτηση η δημιουργία γραφείου αθλητικού δικαστή στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΕΠΟ δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία νέας Ένωσης Διαιτητών ώστε να γίνει μέλος της ΓΣ της ομοσπονδίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή Έκτακτης Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε. οι αλλαγές που θα προταθούν προς ψήφιση στη ΓΣ είναι οι εξής:

Α. Η δημιουργία νέας Ένωσης Διαιτητών η οποία θα έχει ως μέλη εν ενεργεία αξιωματούχους της διαιτησίας, ώστε να γίνει μέλος της ΓΣ της ΕΠΟ. Η σύνθεση της υπάρχουσας “Ένωσης Διαιτητών – ΟΔΠΕ”, που ως επί το πλείστον απαρτίζεται από μη εν ενεργεία διαιτητές, δεν “αναγνωρίζεται” από την UEFA, αναγνωρίζεται, όμως από τον αθλητικό νόμο και γι’ αυτό ή θα πρέπει ο νόμος να τροποποιηθεί ή το θέμα αυτό θ’ αποτελέσει νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Β. Η λειτουργία δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Γ. Η πρόβλεψη να εκδίδονται αποφάσεις από τα δικαιοδοτικά όργανα για υποθέσεις που έχουν αγωνιστικές – βαθμολογικές συνέπειες εντός πενθημέρου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Δ. Ο ορισμός τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου μέσω κλήρωσης και όχι μέσω επιλογής από το Πρωτοδικείο κ.ο.κ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage