Ακολουθηστε μας

Backstage

Επιστολή Μαρινάκη σε Τσέφεριν για Elite διαιτητές στα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης – H απάντηση της ΚΕΔ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ιδιότητα του προέδρου της Super League ζητάει την τοποθέτηση ξένων Elite διαιτητών στα ντέρμπι της επερχόμενης αγωνιστικής ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Αναλυτικά η επιστολή Μαρινάκη:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

“Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Ευάγγελος Μαρινάκης

Πρόεδρος

Super League 1 Ελλάδα».

ΚΕΔ: «Έλληνες διαιτητές σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένοι»

Νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΕΠΟ υπήρξε αντιπαράθεση του Κώστα Καραπαπά με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο για το ίδιο θέμα και η ΚΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως ξένοι διαιτητές είναι δύσκολο να έρθουν στην Ελλάδα καθώς η στάση της UEFA δεν έχει αλλάξει.

Επομένως στα παιχνίδια της Super League θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές και ξένοι όπου είναι δυνατόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin,  η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται  ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα  ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage