Ακολουθηστε μας

Backstage

Αυτό είναι το νέο «Σπίτι του ΠΑΟΚ» – Το masterplan του νέου αθλητικού κέντρου

«Εδώ θα χτιστεί μια μικρή πόλη, όπου θα βρίσκεται όλος ΠΑΟΚ, από την πρώτη ομάδα μέχρι και το τελευταίο τμήμα υποδομής». Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγιασμού της έκτασης όπου θα κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του «Δικεφάλου», φανέρωσε τις προθέσεις και τα σχέδια που έχει στο μυαλό του και θέλει να πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Πάνω κάτω τα ίδια είπαν και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, που γνωρίζει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση για την περιοχή, «σε δέκα χρόνια αυτός χώρος θα συγκεντρώνει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ανθρώπων του συλλόγου, στο δεύτερο μισό του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή και επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη είναι το καλοκαίρι του 2025 να μετακομίσουν εκεί αρχικά η πρώτη ομάδα, ο ΠΑΟΚ Β και οι δυο «μεγάλες» ομάδες (Κ-19 και Κ-17) των ακαδημιών.

Η ιδιόκτητη έκταση των 150 στρεμμάτων, που αγοράστηκε σε διάστημα ενός χρόνου από 50 διαφορετικούς ιδιοκτήτες, μετά από αγώνα που έδωσε ο Κώστας Φωτιάδης, στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη, βρίσκεται στα όρια της κοινότητας των Ταγαράδων. Έχει μέτωπο στην 8η οδό, που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Νέου Ρυσίου – Βασιλικών (είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων) με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (είναι σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων).

Μέσα στις προθέσεις του ΠΑΟΚ είναι να γίνουν οχτώ έως έντεκα ποδοσφαιρικά γήπεδα, το ένα με κερκίδες για να φιλοξενεί αγώνες της δεύτερης ομάδας και της Κ-19, στα πλάνα υπάρχει η κατασκευή κλειστού γηπέδου τύπου «φούσκας», στα πρότυπα χωρών που πλήττονται από τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να γίνονται προπονήσεις όταν ο καιρός δεν θα είναι καλός.

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις στα σχέδια υπάρχει η δημιουργία ξενώνα για να φιλοξενεί τα παιδιά των ακαδημιών, αποδυτήρια, πισίνες, γυμναστήρια και για τις ακαδημίες και γενικώς να υπάρχουν όλες οι ανέσεις, για να φιλοξενούνται όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη ομάδα μέχρι και τα μικρότερα τμήματα των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών.

Επίσης, μέσα στο masterplan υπάρχει και η κατασκευή ξενοδοχείου στην περιοχή, εκτός από των ξενώνων που θα υπάρχουν εντός του αθλητικού κέντρου.

 ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τέλος στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι η αξιοποίηση του υφιστάμενου ποδοσφαιρικού γηπέδου των Ταγαράδων, που βρίσκεται μια… ανάσα από την ιδιόκτητη έκταση των 150 στρεμμάτων και το οποίο τώρα δεν χρησιμοποιείται από κάποια ομάδα.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage