Ακολουθηστε μας

Sports

Τσιτσιπάς: Ζορίστηκε αλλά πέρασε στον επόμενο γύρο του Roland Garros (videos)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γίρι Βέσελι, αλλά τελικά επικράτησε με 3-1 και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 7-5, πολύ πιο εύκολα το δεύτερο με 6-3, αλλά ο Τσέχος αντίπαλός του απάντησε και κέρδισε το τρίτο σετ με 6-4 μειώνοντας σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σώσει τέσσερα σετ πόιντ του Βέσελι. Στο «τάι μπρέικ» ο Τσέχος τενίστας κατάφερε να προηγηθεί με 6-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία set points του Τσέχου. Έπειτα ο 24χρονος Έλληνας έκανε την ανατροπή για να κλείσει το σετ και το ματς με 7-6 (7).

Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο Τσέχος αντίπαλος του έβαλε δύσκολα, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

«Δεν είναι και τόσο απολαυστικό όχι. Είναι πολύ αγχωτικό, αλλά δεν έγινε αυτό σήμερα. Είπα στον εαυτό μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε 5ο σετ αυτό το ματς!. Ο Γίρι είναι εκπληκτικός παίκτης, νομίζω πως δεν ακούγεται αρκετά αυτό. Έχει κερδίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες και είναι ένας παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, το απέδειξε αυτό και σήμερα. Θέλω να τον συγχαρώ για την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε σήμερα. Μου έβαλε δύσκολα σήμερα και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα», επισήμανε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Καρμπάλες Μπαένα επικράτησε 3-0 σετ του Νάβα και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Τσιτσιπάς και Καρμπάλες Μπαένα έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μία φορά και μάλιστα σε ένα ιστορικό τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα. Ο “Στεφ” είχε επικρατήσει 2-1 σετ του Ισπανού το 2018 στα προημιτελικά του Εστορίλ, όπου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε ATP τουρνουά.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports