Ακολουθηστε μας

World

Ο Σεμπάστιαν Κόε βγαίνει μπροστά για τη δημιουργία του νέου «Old Trafford»

Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της IAAF, θα προεδρεύσει της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να διερευνήσει τις επιλογές της για το αν θα ανακαινίσει το ηλικίας 144 ετών «Old Trafford» ή αν θα χτίσει νέο σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του κάμπ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος την Παρασκευή (8/3).

Ο Κόε τέσσερις φορές Ολυμπιονίκες στους Αγώνες του 1980 και του 1984 ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 και απ’ το 2015 είναι ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου.

Ο δε σχηματισμός της ειδικής ομάδας έρχεται αμέσως μετά την ανάληψη των ηνίων της Γιουνάιτεντ απ’ τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για μια περιοχή του ευρύτερου Μάντσεστερ που έχει παίξει τόσο βασικό ρόλο στη βρετανική βιομηχανική Ιστορία, αλλά που σήμερα απαιτεί νέες επενδύσεις για να ευδοκιμήσει ξανά», τόνισε ο Ράτκλιφ σε δήλωσή του και πρόσθεσε:

«Η βορειοδυτική Αγγλία έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ωστόσο δεν έχουμε ένα στάδιο στην κλίμακα του Wembley, του Camp Nou ή του Bernabeu.

Δεν θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό μόνοι μας, γι’ αυτό αυτή η ειδική ομάδα είναι τόσο σημαντική, για να μας βοηθήσει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται μια φορά τον αιώνα».

Το αρχικό συμπέρασμα του Ράτκλιφ ήταν ότι η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου γηπέδου, θα ήταν η καλύτερη λύση και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υποστηρίζει την εξερεύνηση αυτής της διαδρομής.

Άλλα μέλη της ειδικής ομάδας περιλαμβάνουν τον Άντι Μπέρνχαμ δήμαρχο του ευρύτερου Μάντσεστερ, τη Σάρα Τοντ, διευθύνουσα σύμβουλο του Trafford Council και τον Γκάρι Νέβιλ, πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η «Ομάδα Αναγέννησης» του «Old Trafford» θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα κατασκευής ενός νέου γηπέδου που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο για να διοργανώνει διεθνείς αγώνες και θα παρέχει ένα εκσυγχρονισμένο «σπίτι»
για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ράτκλιφ έχει ενημερώσει πως θα διαθέσει 237 εκατομμύρια λίρες (304,50 εκατομμύρια δολάρια) προσωπικά χρήματα για τη βελτίωση της υποδομής, αν κι οποιοδήποτε έργο θα κόστιζε πολύ περισσότερο και έτσι ο σύλλογος
θα εξερευνήσει συνεργάτες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το αγγλικό κλαμπ σε επίσημη τοποθέτησή του, τόνισε επίσης ότι ο σύλλογος δεν θα απομακρυνθεί απ’ το «Old Trafford», διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει σταθερά στην ιστορική του έδρα κι όχι σε κάποια άλλη περιοχή του Μάντσεστερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World