Ακολουθηστε μας

World

Η απάντηση της UEFA: «Η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση της European Super League»

Η UEFA με ανακοίνωση που εξέδωσε, τοποθετήθηκε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της European Super League, επισημαίνοντας πως «η  απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση της λεγόμενης SL».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η UEFA σημειώνει την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.

Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Σούπερ Λίγκας». Υπογραμμίζει μάλλον ένα προϋπάρχον έλλειμμα εντός του πλαισίου προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή, που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι πεπεισμένη για την αξιοπιστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.

Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και εταίρους.

Ελπίζουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί έναντι της απειλής απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World