Ακολουθηστε μας

Sports

Τα Highlights του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 στο ΝΟΘ – Δύο ελληνικά μετάλια στο φινάλε!

Με ελληνικές διακρίσεις έπεσε η αυλαία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του. Πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ήταν ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των νέων και το χρυσό στην κατηγορία U17!

Στην έκτη και τελευταία μέρα των αγώνων, οι ιστιοπλόοι αν και έριξαν τα σκάφη τους στον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου με δυο ώρες καθυστέρηση – λόγω της άπνοιας – έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ξεπέρασαν τα όρια τους και έφεραν ανατροπές στη γενική κατάταξη.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα αγόρια αναδείχθηκε ο Γερμανός Ole Schweckendiek, έχοντας συνολικά 93 βαθμούς ποινής έπειτα από 12 ιστιοδρομίες. Σήμερα είχε μια πρωτιά και μια 19η θέση.

Δεύτερος ήταν ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με 98 β.π. και τρίτος ο Ισραηλινός  Yogev Alcalay με 101 β.π.

Ελληνική υπόθεση ήταν η κατηγορία U17 των αγοριών: το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (97 β.π.), το ασημένιο ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης (109 β.π.) και το χάλκινο ο Μάριος Σταθάς (116 β.π.).

Στα κορίτσια, τον τίτλο κατέκτησε η Ιρλανδέζα Eve McMahon, η οποία είχε 35 βαθμούς ποινής μετά από 12 ιστιοδρομίες και δυο σημερινές πρωτιές, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλίδα Emma Mattivi με 71 β.π. και την τρίτη η Ισπανίδα Claudia Adan LLedo με 86 β.π.

Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη παρουσία πραγματοποίησε η Μαρία Χριστίνα Μένη, η οποία κατέλαβε την 15η θέση στη γενική κατάταξη με 175 β.π., όσους είχε και η Ευαγγελία Καραγεώργου που την ακολούθησε.

Στην κατηγορία των U17 κοριτσιών, πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ισπανίδα Adriana Castro Nunez με 117 β.π. Ακολούθησε η Ιταλίδα Vittoria Maria Arseni με 181 β.π. και η Γερμανίδα Eva Wiese με 254 β.π.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στήριξαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση ήταν ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δείτε εδώ τα Highlights του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 στο ΝΟΘ:

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports