Ακολουθηστε μας

Sports

Aνατροπές λόγω ανέμου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 – Τα ελληνικά πανιά ξεχωρίζουν!

Ο αέρας έφερε ανατροπές… στην κατηγορία των αγοριών, με τα ελληνικά πανιά να ξεχωρίζουν στον «χρυσό» στόλο των 71 σκαφών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στον ειδικά διαμορφωμένο υδάτινο στίβο – που έστησε – στον Θερμαϊκό κόλπο.

Οδηγός της κατάταξης – έπειτα από 8 συνολικά ιστιοδρομίας – παρέμεινε ο Γερμανός Ole Schweckendiek με 21 βαθμούς ποινής.

Σταθερά δεύτερος στη γενική κατάταξη είναι ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με 30 βαθμούς ποινής, ο οποίος παράλληλα ηγείται της κατηγορίας των U17!

Τρίτος είναι πλέον ο Γερμανός Willy Bo Sorensen με 41 β.π.

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο Αναστάσιος Γκαρίπης, ο οποίος με μια πρωτιά και μια 7η θέση, σκαρφάλωσε σήμερα στην 6η θέση της γενική κατάταξης.

Αντίθετα, αμετάβλητη παρέμεινε για τέταρτη σερί ημέρα η κατάσταση στα κορίτσια. Στον «χρυσό» στόλο αγωνίζονται πλέον 53 πληρώματα.

Το προβάδισμα από την πρεμιέρα των αγώνων έχει η Ολλανδή Roos Wind, αν και αισθάνεται πλέον τις… ανάσες από τις «διώκτριες» της, οι οποίες σταδιακά κατάφεραν και μείωσαν τη μεταξύ τους απόσταση.

Η- «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 ηγείται της κατάταξης, έχοντας 23 βαθμούς ποινής μετά από 8 ιστιοδρομίες.

Δεύτερη εξακολουθεί να είναι η Ιρλανδή Eve McMahon με 27 βαθμούς ποινής, όσους και τρίτη η Ιταλίδα Emma Mattivi

Από ελληνικής πλευράς, η Ευαγγελία Καραγεώργου δεν μπόρεσε να κρατηθεί στις θέσεις κοντά στα μετάλλια. Σήμερα τερμάτισε 42η και 22η (στην 7η και 8η ιστιοδρομία, αντίστοιχα) και υποχώρησε στην 17η θέση της γενική κατάταξης.

Αντίθετα, στην 15η θέση «αναρριχήθηκε» η Μαρία Χριστίνα Μένη.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports