Ακολουθηστε μας

Sports

Στο Ολυμπιακό Μουσείο το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Αγώνες του 2004

Το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από του Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, παραδόθηκε από τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη και την οικογένεια του, στο Ολυμπιακό Μουσείο, ως ένδειξη τιμής για τα επιτεύγματά του και τοποθετήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Αθήνα 2004».

Όπως είναι γνωστό τα δυο αργυρά μετάλλια του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη του Ταε Κβο Ντο δημοπρατήθηκαν, με τα έσοδα που μαζεύτηκαν από αυτήν, να δίνονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά. Τα μετάλλια μετά το τέλος της δημοπρασίας δόθηκαν πίσω στην οικογένειά του, η οποία από την μεριά της το παραχώρησε στο Ολυμπιακό Μουσείο για πέντε χρόνια έτσι ώστε οι επισκέπτες του μουσείου να δουν και να εμπνευστούν από αυτά που πέτυχε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ακόμη τα μετάλλια και τα προσωπικά των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, βρίσκονται στο μουσείο και κάπως έτσι αποτελούν επίσης φόρο τιμής προς του Έλληνες αθλητές. Στόχος του μουσείου είναι να δείξουν στον κόσμο τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, αλλά και να εμπνεύσει τους νέους.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports