Ακολουθηστε μας

Sports

Ο Τεντόγλου προειδοποιεί για τον αποψινό τελικό: «Μπορώ να κάνω 8,60μ.»

O Μίλτος Τεντόγλου, μετά τη… σύντομη εμφάνισή του και την άνετη πρόκριση από τον προκριματικό ετοιμάζεται για τον αποψινό (21:06) τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό και σ’ ό,τι αφορά την καινοτομία του υπερυψωμένου διαδρόμου που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές, παραδέχθηκε ότι δεν του αρέσει, αν και ευνοεί τις μεγάλες επιδόσεις:

«Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση, μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης».

Πρωταγωνιστής του προκριματικού ήταν αναμφίβολα ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος πέτυχε την καλυτερή φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,41μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, πάντως, δεν… τρόμαξε: «Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα, μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα, δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πώς θα πάει ένας αγώνας, μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!».

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναφέρθηκε -με αρκετή δόση χιούμορ- και στην τακτική που θα ακολουθήσει στον τελικό: «Το πρώτο θα είναι άκυρο, μπορεί να είναι το τέλειο πάτημα και να βγει έγκυρο. Ωστόσο στο πρώτο μπαίνω με το σκεπτικό να κάνω άκυρο!».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports