Ακολουθηστε μας

Life

TV100 και FM100 επιστρέφουν με νέο πρόγραμμα από τη Δευτέρα 1η Απριλίου

«H TV100 επιστρέφει. Στο σφυγμό της πόλης, στην καρδιά των θεσσαλονικέων». Με αυτό το σύνθημα Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης επιστρέφει με νέο πρόγραμμα από την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Η ΤV 100 θα δώσει έμφαση στην ενημέρωση, στα θέματα, στα πρόσωπα και στην “οπτική” της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας με πρόγραμμα που θα αρχίζει από τις 7:30 το πρωί και θα διαρκεί με ζωντανές εκπομπές ως τις 10 το βράδυ.

Το Δημοτικό κανάλι εκσυγχρονίζεται όσον αφορά στο πρόγραμμά του και ανοίγει μία νέα σελίδα επικοινωνιακής προοπτικής προς την πόλη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Νέοι δημιουργοί, ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, καταγραφές θεμάτων από την Ελλάδα, ανησυχίες του πολίτη, έρευνες αιχμής και επικαιρότητα θα αναπτυχθούν στις καινούργιες εκπομπές της Δημοτικής Τηλεόρασης που κάνουν το ‘ντεμπούτο’ την Δευτέρα 1η Απριλίου.

tv100-prosopa.jpg

Το νέο πρόγραμμα των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών της TV100 έχει ως εξής:

“Πρώτη Καλημέρα”, Δευτέρα-Παρασκευή 07:30-09:00

Κάθε πρωί λέμε μαζί την «Πρώτη Καλημέρα» μέσα από τη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Με οδηγό την επικαιρότητα, βάζουμε σε πρώτο πλάνο όλες τις ειδήσεις από την Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, την Οικονομία, την Πολιτική, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Με ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, χρηστικές πληροφορίες, συνεντεύξεις, αλλά και σημαντικούς καλεσμένους, συνθέτουμε καθημερινά το παζλ της ενημέρωσης. Στην ΤV100 βλέπουμε πρώτοι την εικόνα της ημέρας που αρχίζει.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Φένια Κλιάτση

Οργάνωση παραγωγής: Αγάπη Καλυβιώτη

Ρεπορτάζ: Αλκίνοος Βλαχόπουλος

Παραγωγή: Σαμπίνα Λίνι

Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης

“Τα καθέκαστα”, Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-13:00

Τα “Καθέκαστα” διπλασιάζονται και επιστρέφουν ανανεωμένα …σαν ψέμα! Από την Πρωταπριλιά, γκάλοπ, ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και σχολιασμός για ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στον κόσμο, αναμεταδίδονται μέσα από τη συχνότητα της TV100. Όχι όμως μόνοι μας, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια σας!! Κοινώς, σας θέλουμε μαζί μας! Να απαντάτε στις ερωτήσεις των γκάλοπ που θα αναθέτουμε στους νέους συνεργάτες , τον Γιώργο Αθανασιάδη και την Αναστασία Κοτελίδου. Να διεκδικείτε τηλεοπτικό χρόνο με όσα υπέροχα ασχολείστε και θέλετε να μιλήσετε για αυτά… Συντονιστείτε!

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χριστίνα Κανατάκη

Οργάνωση παραγωγής: Αγάπη Καλυβιώτη

Παραγωγή: Κωνσταντίνα Ανδριανού

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασιάδης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρόνης

“Γεγονότα”, Καθημερινά στις 14:00

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, σχόλια και αναλύσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού καταγράφει τον παλμό των γεγονότων στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Με τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο και με ρεπορτάζ από τον τόπο των εξελίξεων. Με έγκυρη και αντικειμενική ματιά, με προσήλωση και σεβασμό στις αξίες της ενημέρωσης, ολόκληρη η δημοσιογραφική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο της TV100 βρίσκονται στην “καρδιά” των γεγονότων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Μαρία Μουστάκα

Αρχισυνταξία: Βαγγέλης Πλάκας

Οργάνωση Παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρόνης

Δημοτής On line, Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-17:30

H εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, “Δημότης on line”, με τον Παναγιώτη Κρινή. Ο δημότης έχει τη δική του φωνή. Η άμεση επικοινωνία του επιτελείου της εκπομπής τόσο με τους τηλεθεατές όσο με τους εκπροσώπους φορέων της πόλης κατά τη διάρκεια της προβολής της, αποτελεί την καινοτομία στην ενημέρωση.

Η θεματολογία εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την επικαιρότητα, την καθημερινότητα και την παρουσίαση όλων των χρηστικών πληροφοριών για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα να στείλει το δικό του ρεπορτάζ στη σελίδα του facebook Dimotis online και αυτό να προβληθεί στην εκπομπή αλλά να βρει λύση αν αφορά ένα θέμα της καθημερινότητας που άπτεται δημόσιων υπηρεσιών.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Παναγιώτης Κρινής

Αρχισυντάκτης: Γιώργος Κατσιάνης

Ρεπορτάζ: Χρήστος Πέτρου

Παραγωγή: Κωνσταντίνα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Κώστας Καλαϊτζής, Γιώργος Χρόνης

Mε 100 στα Σπορ, Δευτέρα-Παρασκευή 17:30-18:00

Η αθλητική ενημέρωση επιστρέφει στην TV 100. H ιστορική εκπομπή, επανέρχεται στους δέκτες σας, κάθε απόγευμα. Η Βάσω Τσάνα, μαζί με το αθλητικό επιτελείο της Δημοτικής Τηλεόρασης σας μεταφέρουν για 30 λεπτά, στα γήπεδα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με ρεπορτάζ, αναλύσεις, σχόλια, έρευνες και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Με την υπογραφή του αθλητικού τμήματος της TV100, χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα, οι φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, τις επιτυχίες αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τον αθλητικό χώρο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Βάσω Τσάνα

Αρχισυνταξία: Γιώργος Βένης

Σύνταξη-Ρεπορτάζ: Γιάννης Χατζηιωαννίδης-Παντελής Ζουμπούλης

Σκηνοθεσία: Κώστας Καλαϊτζής

“Γεγονότα”, Καθημερινά στις 20:00

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100. Όλη η επικαιρότητα της ημέρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Αξιόπιστο ρεπορτάζ, στοχευμένο σχόλιο, ζωντανές συνδέσεις, απαντήσεις από τους ειδικούς.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Κική Τσιλιγγερίδου

Αρχισυνταξία: Βαγγέλης Πλάκας

Οργάνωση Παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Καλαϊτζής

Τα Σαββατοκύριακα, το δελτίο επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Βίκυ Δήμου

Εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές (Δευτέρα-Παρασκευή 21:00-22:00)

Δευτέρα: Enter

Ενημερωτική εκπομπή για θέματα της κεντρικής πολιτικής αλλά και θέματα επικαιρότητας που ενδιαφέρουν τους πολίτες και αφορούν στη καθημερινότητα τους. Καλεσμένοι στο στούντιο και μέσα από τρόπους που προσφέρει η νέα τεχνολογία στο χώρο των media (skype) θα διατυπώνουν τη γνώμη και τις απόψεις τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Απαντήσεις σε μείζονα ερωτήματα και λόγος στους τηλεθεατές για να αποτυπώνεται και να ακούγεται η κοινή γνώμη.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Δημήτρης Βενιέρης

Τρίτη: Περιπλανήσεις

Οι “Περιπλανήσεις” θα ταξιδεύουν τους τηλεθεατές στα θέματα της πολιτικής και όχι μόνο, με τους καλεσμένους της να αναζητούν συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις σε φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Νίκος Οικονόμου

ΤετάρτηΠρίσμα

Η εκπομπή ασχολείται με ζητήματα των Βαλκανίων, ευρωπαϊκών πολιτικών ζητημάτων και διεθνών σχέσεων.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Παντελής Σαββίδης.

Πέμπτη: Εφ’ όλης της ύλης

O δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης συζητά με ανθρώπους της κοινωνίας, της επιστήμης, της οικονομίας και του πολιτισμού. Η εκπομπή φιλοξενεί όλες τις απόψεις του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Παρουσίαση: Βασίλης Κοντογουλίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Σοφία Ξανθοπούλου

ΠαρασκευήΔιάλογοι

Ανοικτές και ζωντανές συζητήσεις με πολιτικούς και πολιτικές συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς για όσα απασχολούν την κεντρική πολιτική επικαιρότητα μέσα από τη ματιά της Θεσσαλονίκης αλλά και όσα απασχολούν τη Θεσσαλονίκη μέσα από πολιτική ματιά.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Βαγγέλης Πλάκας

Εβδομαδιαίες ειδικές εκπομπές

FOOTBALL FACTORY, Δευτέρα 22:00

Σε μία εποχή που το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει αποκτήσει τον ανταγωνισμό που πρέπει, που η τοξικότητα έχει κουράσει και το κοινό διψάει για ποδόσφαιρο, το Football Factory έρχεται για να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στα ΜΜΕ. Πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα της TV100 για την αθλητική εκπομπή Football Factory, μία εξωτερική παραγωγή υψηλού επιπέδου. Στόχευση της εκπομπής, η εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που αφορούν το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσα από τον σχολιασμό της επικαιρότητας.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι:

Ζήσης Βρύζας: Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, τεχνικός διευθυντή και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και νυν ατζέντης ποδοσφαιριστών.

Σταύρος Κόλκας: Δημοσιογράφος (Sdna.gr, City106,1, Forza newspaper, PAOK24, theopinion.gr)

Γιάννης Βλάχος: Αναλυτής δεδομένων ποδοσφαίρου, πρώην συνεργάτης Μαρίνου Ουζουνίδη, Γιώργου Παράσχου, πρώην τεχνικός διευθυντής Πλατανιά και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΟΚ στην ανάλυση των ακαδημιών.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου (gazzetta.gr, City106,1, Spor FM, Forza newspaper, PAOK24)

Αλέξης Σαββόπουλος (sportal.gr, Spor FM, City 106,1)

Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Κώστας Γεροβασιλείου

Οργάνωση: Γιώργος Τζίμας

Η παραγωγή της εκπομπής δεν επιβαρύνει τα κόστη της TV100 και είναι μία συμβολή των συμμετεχόντων στη προσπάθεια αναβάθμισής της.

GRDiscovery, Τρίτη 22:00

Η ΤV100 ξεκινά μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία και με το GRDiscovery, το πρώτο ελληνικό κανάλι Ντοκιμαντέρ της χώρας που έχει έγκριση από το ΕΣΡ. Η συνεργασία αφορά στην αποκλειστική αναμετάδοση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από την συχνότητα της TV100 της ομότιτλης, εβδομαδιαίας, τηλεοπτικής παραγωγής του GRDiscovery με ντοκιμαντέρ θεματολογίας ποικίλου περιεχομένου όπως περιβαλλοντικού, αστικού σχεδιασμού, οδοιπορικά, έρευνες, εξερευνήσεις, θέματα φιλοσοφικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ιστορικά, πολιτιστικά. Το άνοιγμα της TV100 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προάγει τη συνεργασία τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες, τους ειδικούς σε διάφορους τομείς της γνώσης, που θα συμμετέχουν στην παραγωγή, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το Ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος των πειστηρίων και των αποδείξεων της ιστορικής, πολιτικής, πολιτιστικής αλήθειας που στην σύγχρονη εποχή συνεχίζει να αναπτύσσεται κρατώντας ζωντανά κομμάτια της μνήμης.

De profundis (Εκ βαθέων), Παρασκευή 22:00

Μια εκπομπή που ασχολείται με θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της κοινωνίας, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της τέχνης και της θρησκείας.

Η δημοσιογράφος Μαρία Δόικου, συνομιλεί για 90 λεπτά, με τον κεντρικό καλεσμένο ο οποίος πλαισιώνεται από πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων, που μοιράζονται τη γνώση τους, με σκοπό την ανάλυση του κάθε θέματος.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Μαρία Δόικου

Επιστημονική επιμέλεια: Παναγιώτης Δόικος, αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ

“Έξυπνη Οικονομία”, Τρίτη 19:30

Όλες οι εξελίξεις στην οικονομία, το επιχειρείν, την τεχνολογία και το οικοσύστημα καινοτομίας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Κατσιάνης

To Δέρμα της Πόλης, Τετάρτη 19:30

Το δέρμα της πόλης συνεχίζει δυναμικά και στο νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 και για τέταρτη συνεχή τηλεοπτική σεζόν επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές, μύθους καθώς και ιστορίες, έτσι όπως τις αφηγούνται κτήρια, μνημεία, στοές, γειτονιές και δρόμοι της Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε όπως είχε γράψει κάποιος: “Οι πόλεις είναι σαν φίδια που αλλάζουν συνεχώς το δέρμα τους”. Η τηλεοπτική εκπομπή Το δέρμα της πόλης έρχεται να αναψηλαφήσει τις στιβάδες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσεγγίσει τη μεταμόρφωση, τον μετασχηματισμό και την εξέλιξή της στο πέρασμα του χρόνου μέχρι και σήμερα. Ένα μνημείο, ένας δρόμος, ένα κτήριο, ένα αρχιτεκτόνημα, μια στοά καλούνται κάθε φορά, να μας αποκαλύψουν τις ανταλλαγές αναμνήσεων, επιθυμιών, διαδρομών και πεπρωμένων της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογραφική έρευνα – Αρχισυνταξία – Παρουσίαση: Χρήστος Κατσικογιώργος

Εικονοληψία – Φωτογραφία: Σπύρος Κόπανος

Μοντάζ- Τεχνική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Νικολούδη

Ένα βιβλίο, ένα ταξίδι. Σάββατο 17:30

Η πρώτη και η μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση. Από το 1992, στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν, κορυφαία ονόματα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Διανόησης (Πασκάλ Μπρικνέρ, Μισέλ Ντεόν, Μάριο Βίτι, Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Αξελός, κ.ά.) και όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Η εκπομπή συνεργάζεται με κορυφαία πνευματικά ιδρύματα της χώρας, πραγματοποιεί αφιερώματα για σπουδαίους συγγραφείς, παρουσιάζει όλες τις σημαντικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, ρεπορτάζ για λογοτεχνικά δρώμενα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση νέων συγγραφέων. Κάθε χρόνο η εκπομπή ανανεώνεται με νέες ενότητες με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής αξίας του βιβλίου. Η εκπομπή «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» επιμένει να θυμίζει στο κοινό, ότι το βιβλίο παραμένει ένα αναντικατάστατο αγαθό, ενώ η χαρά της ανάγνωσης και της αναζήτησης της πνευματικής γνώσης είναι μοναδική.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Στέλιος Λουκάς.

Στη Γη της Μακεδονίας, Κυριακή 17:30

Μέσα από επιτόπιες καταγραφές, μαρτυρίες, συνεντεύξεις και αφηγήσεις, η εκπομπή αναδεικνύει το φωτεινό πρόσωπο του Μακεδονικού Ελληνισμού. Πρόκειται για διαδρομές «αυτογνωσίας» που παρουσιάζουν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τους θησαυρούς της λαϊκής μας παράδοσης, τις ρίζες και τη σύγχρονη ζωή, τα προβλήματα των χωριών, των κωμοπόλεων και των πόλεων της Μακεδονίας, τα όνειρα και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων της υπαίθρου, τα έθιμα των μεγάλων γιορτών του χρόνου, τα πνευματικά κοιτάσματα της Ορθοδοξίας (μοναστήρια, ιερούς ναούς και εκκλησιαστικά μουσεία), τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τους ξεχασμένους βιοτόπους και τα μοναχικά βυζαντινά κάστρα, τη συνέχεια του Ελληνισμού ανά τους αιώνες, έτσι όπως αποκαλύπτεται στα μάτια ενός ταξιδευτή – ερευνητή και λάτρη του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Στέλιος Λουκάς

To συζητάμε. Κυριακή 14:00

Μια εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή ενημερωτικού περιεχομένου η οποία παρουσιάζει κοινωνικά θέματα που αφορούν στην ψυχολογία, στις σχέσεις, ενίοτε στην ιατρική αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι. Θέματα που προσεγγίζονται μέσω μιας ανθρώπινης ματιάς διατηρώντας όμως τον ενημερωτικό χαρακτήρα για ό,τι μας αφορά και μας ανησυχεί ή μας προβληματίζει στην καθημερινότητα μας ως ενήλικες, ως γονείς, ως πολίτες, με καλεσμένους καταρτισμένους επιστήμονες η φορείς για το εκάστοτε θέμα.

Διαπροσωπικές σχέσεις, συναισθηματικές διαταραχές, προσωπικές απώλειες, φοβίες, ιατρικά θέματα, κοινωνικές ανησυχίες και προβληματισμοί που προσεγγίζονται με συζητήσεις μέσω καλεσμένων ειδικών επί του εκάστοτε θέματος αλλά και ρεπορτάζ μέσω μιας πιο καθημερινής και άμεσης προσέγγισης.

Ο,τι σκεφτόμαστε.

Ο,τι μας προβληματίζει.

Ο,τι μας ανησυχεί.

Ο,τι μας αγχώνει.

Ο,τι μας δυσκολεύει.

Ο,τι θέλουμε να ρωτήσουμε.

Σε ό,τι αναζητάμε λύση.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μαίρη Λεριά

Fatsabook, Παρασκευή 19:00

Ο Κώστας Μάντζιος και η ομάδα του ταξιδεύουν ασταμάτητα, μέρα και νύχτα, με κάθε καιρό και σε κάθε συνθήκη και προορισμό με στόχο να φέρουν κοντά μας τα πιο περίεργα μέρη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χρησιμοποιούν κάθε μεταφορικό μέσο, από αεροπλάνο μέχρι και εμπορικό πλοίο και μεταφέρουν αυτούσια ό,τι ζουν , όπως το ζουν και θέλουν να τα ζήσουν όλα!

Σε αυτή την βιωματική εκπομπή συμμετέχουν όλοι όσοι είναι μπροστά και πίσω από τις κάμερες μεταφέροντας μας τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα τους όπως ακριβώς τα βιώνουν.

Φτάνουν στα πιο απίθανα μέρη, επικοινωνούν με τον κόσμο, ακόμη και εάν δεν ξέρουν την γλώσσα, δοκιμάζουν γεύσεις, συμμετάσχουν σε δρώμενα και ζουν μοναδικές και ανατρεπτικές καταστάσεις που άλλοτε βγάζουν γέλιο, άλλοτε συγκίνηση και άλλοτε αγωνία.

Ζουν με πάθος την στιγμή και την φέρουν τον δικό τους “κόσμο” στο σπίτι σας.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Μάντζιος

First from the west, Δευτέρα 15:00

Ενημερωτική εκπομπή που φιλοξενεί επιλεγμένους καλεσμένους από το χώρο της Εκπαίδευσης, από την ηγεσία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον άνθρωπο, την τεχνογνωσία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εξωτερική παραγωγή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αρχισυνταξία – παρουσίαση: Γλυκερία Τερζή.

Travel Guide, Κυριακή 21:00

Ο Θάνος Παπαδημητρίου μας ταξιδεύει στην Ελλάδα και ως… την άκρη της γης με ξεχωριστές εικόνες, μοναδικές γεύσεις και αληθινά πρόσωπα. Travel Guide, το ταξίδι, όπως θα ήθελες να είναι! Στο TRAVEL GUIDE πρωταγωνιστής είναι ο προορισμός, χωρίς προσωποκεντρική προσέγγιση, ώστε ο κάθε τηλεθεατής να νιώθει πως μπαίνει αβίαστα στη θέση του παρουσιαστή και να ταξιδεύει μαζί του.

Eπιμέλεια-παρουσίαση: Θάνος Παπαδημητρίου

Πας Μαγειρεύοντας, Σάββατο 16:00

Ο Βασίλης Πατσής με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, συνεχίζει και φέτος το οδοιπορικό του σε ξεχωριστούς και ευλογημένους τόπους της Κρήτης και της Ελλάδας. Κάθε επεισόδιο και μια μοναδική εμπειρία. Καινούργιοι τόποι, δυνατές εικόνες και συγκινήσεις. Βλέπεις, ακούς, αισθάνεσαι, γεύεσαι… Αυτό θα πει ταξίδι. Η γνώση, το μεράκι και η αγάπη του για την ελληνική γαστρονομία «παντρεύονται» με την κουλτούρα καθημερινών ανθρώπων. Έτσι αναβιώνουν παλιές παραδοσιακές συνταγές και δημιουργούνται νέες, με ολόφρεσκες πρώτες ύλες, που υπόσχονται να σας πλημμυρίσουν γεύσεις και αρώματα, με τη σφραγίδα κάθε προορισμού.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Βασίλης Πατσής

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προστεθούν στο πρόγραμμα και νέες εκπομπές που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας.

fm100-prosopa.jpg

Ανανεωμένο και δυναμικό το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 που επίσης ξεκινάει από την Δευτέρα 1η Απριλίου.

Νέο καθημερινό πρόγραμμα Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100

Πρώτη καλημέρα! Δευτέρα με Παρασκευή 06:00-07:00

Η διαχρονική εκπομπή του FM 100 με μουσική και τραγούδια, επιλεγμένες ειδήσεις για να ξεκινήσει η μέρα μας με χαμόγελο και αισιοδοξία!

Με τον Αιμίλιο Τσαρουχά

Εκατό τοις εκατό στον FM100. Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-10:00

Εκατό τοις εκατό στον fM100. Εκατό τοις εκατό ενημέρωση, επικαιρότητα, πολιτική, ανάλυση, παρασκήνιο, απόψεις. Εκατό τοις εκατό πολιτισμός και ψυχαγωγία. ‘Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε κάθε πρωί!

Με τους Έφη Τσαμπάζη και Βαγγέλη Στολάκη

Θέσεις και Απόψεις. Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-12:00

Η επικαιρότητα της μέρας με την ανάλυση των γεγονότων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Πληροφορίες, ανάλυση των ειδήσεων, σχόλια με δημοσιογραφική προσέγγιση, συζητήσεις με πολιτικά πρόσωπα, αποκαλύψεις και ρεπορτάζ με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη.

Κάθε Τετάρτη στις 11 η Ματούλα Σιμώτα, πρώην διευθύντρια του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα των ακροατών για θέματα ασφάλισης και σύνταξης.

Παρουσίαση: Βασίλης Κοντογουλίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Σοφία Ξανθοπούλου

Δημότης on line. Δευτέρα με Παρασκευή 12.00-13.00

Ο δημότης έχει τη δική του φωνή!

Η θεματολογία εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την επικαιρότητα, την καθημερινότητα και την παρουσίαση όλων των χρηστικών πληροφοριών για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο ακροατής έχει τη δυνατότητα να στείλει το δικό του ρεπορτάζ στη σελίδα του facebook Dimotis online και αυτό να παρουσιαστεί στην εκπομπή και να βρεθεί λύση αν αφορά σε θέμα της καθημερινότητας που άπτεται δημόσιων υπηρεσιών.

Με τον Παναγιώτη Κρινή

Διογένης Δασκάλου και άλλα FM100 παραμύθια. Δευτέρα με Παρασκευή 13:00-14:00

Ψυχαγωγική – σατιρική εκπομπή με αντικείμενο την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική ειδησεογραφία με μορφή stand up comedy με αυτοσχεδιαστικό λόγο Από τον χώρο της πολιτικής έως και τον gossip glam. Η τεχνική του Διογένη Δασκάλου αποτελεί συνέχεια της τεχνικής του William Burroughs ως cut up. Αγκαλιάζει κοινά όλων των ηλικιών έτσι που καθιστά την κοινωνία του θεάματος του Guy Debord σε μια απέραντη λαϊκή αγορά. Το αποτέλεσμα; η πρώτη ραδιοφωνική-οπτική εκπομπή. Όποτε λοιπόν ακούγεται το εναρκτήριο σήμα της εκπομπής του Διογένη Δασκάλου είναι σαν να ανοίγει το ριντό ενός off broadway θεάτρου και μάλιστα στο φιλέτο της πρωινής ζώνης. “ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ FM100 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ λοιπόν; Ναι, στη χώρα του Διογένη Δασκάλου, στη χώρα της χαράς του ουτοπικού ραδιοφώνου. Γιατί αν τα κόμικς είχαν φωνή σίγουρα θα ήταν αυτή η εκπομπή!

Με τον Διογένη Δασκάλου

Βιταμίνη Π. Δευτέρα με Παρασκευή 14:00-15:00

Με νέα ώρα και πιο ανανεωμένη από ποτέ, δεν μπορεί να λείπει από το νέο καθημερινό πρόγραμμα η πολυαγαπημένη Βιταμίνη Π.

Θέτοντας ως καθημερινό στόχο την αύξηση της θετικής ενέργειας των ακροατών, η Παλμύρα Αρσλάνογλου προσφέρει τη μόνη απαραίτητη για τον οργανισμό μουσική βιταμίνη, την Βιταμίνη Π! Μιλώντας με ειλικρίνεια για τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και “σκαλίζοντας” θέματα της ιστορίας μας, η βιταμίνη Π δημιούργησε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους ακροατές της. Οι πιστοί φίλοι της εκπομπής από όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινό ραντεβού στον FM100 και συμμετέχουν ενεργά, έχοντας σχηματίσει τη δική τους μοναδική “ραδιοφωνική κοινότητα”!

Με την Παλμύρα Αρσλάνογλου

Ενημερωτικό Μαγκαζίνο στον FM100. Δευτέρα με Παρασκευή 15.00-16.00

Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και ειδήσεις από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Με τους Αλεξάνδρα Μαρτίδου, Κωνσταντίνο Λουτζιούδη

Εκ βαθέων. Δευτέρα με Παρασκευή 16.00-17.00

Επειδή οι ανάγκες τις κοινωνίας προσδιορίζουν την ηθική της ας μιλήσουμε… εκ βαθέων .

Συζητήσεις «εκ Βαθέων», για θέματα κοινωνίας, επιστήμης και Τέχνης.

Με την Μαρία Δόικου

Στον επόμενο τόνο το ρολόι δείχνει 100. Δευτέρα με Παρασκευή 17:00-19:00

Ο εκφωνητής που επιλέξατε έχει βάλει φραγή προσποιημένων συναισθημάτων και πλαστογραφημένων αντιλήψεων. Η Μαρία Στύλου επιλέγει τα τραγούδια που περιγράφουν όσα ζεις, σκέφτεσαι νιώθεις και ονειρεύεσαι.

Με την Μαρία Στύλου

Αφιερωμένο στον FM100. Δευτέρα με Παρασκευή 19:00-20:00

Η καθημερινή πολιτιστική σας ατζέντα στις 7 το απόγευμα. Αφιερωμένο… με ό,τι κυκλοφορεί, παίζει και ακούγεται στην πόλη! Πρόσωπα και στιγμές, ιδέες και προτάσεις, προσκλήσεις και προκλήσεις, σχόλια και απρόβλεπτες συναντήσεις. Μια εκπομπή ήχων, στίχων, ονείρων και θεαμάτων!

Με την Δέσποινα Αυγερίδου

LemonPie Blogspot. Δευτέρα με Παρασκευή 20:00-21:00

Μετά από πολλά χρόνια ραδιοφωνικής παρουσίας το LemonPie μ’ έναν τρόπο μεταφυσικό απέκτησε δική του οντότητα και διαχωρίζει την θέση του από την παραγωγό του, που νόμισε ότι το copy blogging μπορεί να σώσει τα προσχήματα. Ακολουθεί τους κανόνες μόνο ως προς τη δομή, αλλά ως προς το περιεχόμενο και τις μουσικές επιλογές αυθαιρετεί καθημερινά. Πρόκειται για ένα θρασύτατο ραδιοφωνικό project που κρύβεται επιμελώς μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα του FM100.

Με την Έλενα Λεμονίδου

Δες το από άλλη μεριά. Δευτέρα με Παρασκευή 21:00 – 22.00

Αγαπημένες ελληνικές μουσικές επιτυχίες έρχονται κάθε βράδυ, παρέα με θετική διάθεση. Νέα που αφορούν στην ελληνική μουσική σκηνή αλλά και κοινωνικά σχόλια με αισιόδοξη ματιά. Συνεντεύξεις, μουσικές προτάσεις, throw back και… δες το από άλλη μεριά.

Με την Μαίρη Λεριά

Μια Θεσσαλονίκη, ξημερώματα. Δευτέρα με Παρασκευή 22:00-24:00

Μια νέα ραδιοφωνική εκπομπή με στόχο την ψυχαγωγία του ακροατή, μέσα από αγαπημένες έντεχνες, λαϊκές & ξένες μουσικές επιλογές. Αλλά και μια παρότρυνση για συμμετοχή στον σχολιασμό ανθρωποκεντρικών ζητημάτων, κάτι το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα τη διάθεση της βραδιάς.

Με έμφαση στην επίτευξη υψηλού επιπέδου διάδρασης μεταξύ παραγωγού και ακροατών, δημιουργήθηκαν δύο ιστοσελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, Facebook & Instagram, όπου ο καθένας μπορεί να σχολιάζει συμμετέχοντας ενεργά και τηλεφωνικά στη διάρκεια της εκπομπής.

Με την Σοφία Ασαρίδου

Πρόγραμμα FM100 (Σαββατοκύριακο)

Σαββατοκύριακο στην πόλη. Σάββατο & Κυριακή 09.00-11.00

Κάθε Σάββατο και Κυριακή με την Ευδοξία Δένη και την Αλεξάνδρα Μαρτίδου.

Μαθαίνουμε τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουμε τις γειτονιές της και δίνουμε προτάσεις ψυχαγωγίας.

Διογένης Δασκάλου BEST OF. Σάββατο 11:00-13:00

Οι απολαυστικότερες στιγμές της καθημερινής εκπομπής του Διογένη Δασκάλου.

Της Κυριακής τα Όνειρα ζουν ως το μεσημέρι. Κυριακή 11:00-13:00

Δύο ώρες με επιλεγμένα σχόλια, αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο και πάντα με καλή διάθεση, κάνουν τα πρωινά της Κυριακής… ονειρεμένα!

Με τον Αιμίλιο Τσαρουχά

Η ζωή είν’ αλλού με την Ζωή Αγαθοπούλου. Σάββατο & Κυριακή 13:00-16:00

Μουσικοσυνθέτες, ποιητές, τραγουδοποιοί κι ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και της λαϊκής παράδοσης βρίσκουν θέση στη συχνότητα του FM 100. Βαδίζουμε στα ωραιότερα μουσικά μονοπάτια, αναπολώντας, συνομιλώντας, χορεύοντας, βήμα-βήμα σχεδιάζοντας και διασκεδάζοντας τη ζωή μας, που είναι αλλού!

Θύρα 100. Σάββατο & Κυριακή 16:00-17:00

Όλα όσα συμβαίνουν στο αθλητικό πεδίο. Συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές όλων των σπορ, ενημέρωση με άποψη σε καθετί που αφορά στον αθλητικό χώρο.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Παντελής Ζουμπούλης

Paperback. Σάββατο 17:00-18:00

Μία εκπομπή για το βιβλίο και τις νέες εκδόσεις που αξίζουν: συζητήσεις με συγγραφείς, εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, κριτικούς, διευθυντές σειρών και εικονογράφους. Με ανθρώπους που ζουν μέσα στα βιβλία και στην λογοτεχνία.

Με τον Κυριάκο Αθανασιάδη

Επί τροχών. Κυριακή 17:00-18:00

Μία εκπομπή για οτιδήποτε αφορά το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με τον Χάρη Θεοφράστου

Νέες Κυκλοφορίες. Σάββατο 18:00-19:00 με την Μαίρη Λεριά

Όλα τα νέα από την Ελληνική δισκογραφία ακούγονται κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6 στον FM100. Nέοι ερμηνευτές, συνεργασίες, νέες κυκλοφορίες.

Παρουσίαση των νέων τραγουδιών αλλά και των συντελεστών που υπογράφουν την κάθε νέα κυκλοφορία. Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα τελευταία νέα της Ελληνικής δισκογραφίας.

Πλανήτης Εύα. Κυριακή 18:00-19:00 με την Μαίρη Λεριά

Ένας πλανήτης με άρωμα γυναίκας. Θέματα μόδας, υγείας, ομορφιάς, διακόσμησης, διατροφής, έτσι όπως τα συναντάμε σε δημοφιλή, κυρίως γυναικείας θεματολογίας, sites του διαδικτύου.

Ιδέες για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας DIY μάσκες ομορφιάς, λύσεις για το νοικοκυριό με παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς αλλά και συμβουλές για άσκηση και fit διάθεση. Γιατί η φιλαρέσκεια είναι γένους θηλυκού.

Lemonpie blogspot smooth weekend edition. Σάββατο & Κυριακή 19:00-21:00

Τα βραδάκια του Σαββατοκύριακου θέλουν διάθεση χαλαρή. Στον FM 100 την δημιουργούμε με smooth επιλογές από την διεθνή μουσική σκηνή.

Επιμέλεια: Έλενα Λεμονίδου

Μουσικά ταξίδια για επίμονους σινεφίλ. Σάββατο & Κυριακή 21:00-22:00

Τα σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού με το μαγικό κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής. Ορχηστρικά θέματα που αγαπήθηκαν και συνδέθηκαν όχι μόνο με τις ταινίες για τις οποίες δημιουργήθηκαν αλλά και με στιγμές προσωπικές για τον καθένα από εμάς, τραγούδια ξένα και ελληνικά από τη Μεγάλη Οθόνη αλλά και κινηματογραφική επικαιρότητα. Τα “Μουσικά Ταξίδια για Επίμονους Σινεφίλ” και η Αφροδίτη Αργυροπούλου σας προσκαλούν σ’ ένα ταξίδι ατμοσφαιρικό, συντροφιά με αξέχαστες ταινίες, μεγάλους κινηματογραφικούς συνθέτες αλλά και θρυλικούς πρωταγωνιστές του σινεμά!

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αφροδίτη Αργυροπούλου

Μια στάση εδώ. Σάββατο & Κυριακή 22:00-24:00

Δίωρη μουσική περιπλάνηση στο καλό λαϊκό τραγούδι με σύγχρονο και παλιότερο ρεπερτόριο, χωρισμένο σε θεματικές ενότητες με βάση χρονολογίας, περιεχομένου, συνθετών και τραγουδιστών.

Με τον Χρήστο Σιδερίδη

Alltimes Classics με τον Γιώργο Γερινικολάου Σάββατο 24:00-02:00

Shakermix με τον Ντάνη Χατζηπροδρόμου Κυριακή 24:00-02:00

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life